Здраво мамички, веќе 4ти ден како чувствувам болки во кичмата од една страна и на моменти ме боли стомакот и како да треба да добијам. Се јавив кај гин. вели нормално е тоа, а не знам како да ги ублажам болките не се трпат додека не поминат. Ве молам за совет, инаку сум 27 г.н
Мешковци, дали е време да почне да ме боли пубичнава коска, како да сум се набила на точак. 28 гн сум. Веќе 2-3 дена стомакот ми е затегнат, коскава ме боли, дури и накај препон, па и на нога веќе фаќа. Цело време ми се мокри, ми тежи, понекогаш ме штрека.... Се шири ли матка, скратен ли е цервикс, еве не знам.
Мoжи дa е време, aмa aкo сегa те бoли штo ли ќе се случи нa 37мa неделa не знaм. Бoлките се тие некoгaш пoрaнo се јaвувaaт некoгaш пoкaснo aмa нoрмaлнo е сите не бoли се. Се шири секaкo и тежи дa, a цервикс не знaм дaли е скрaтен сaмo дoктoр мoже дa кaже. Пиј мaгнезиум и oдмaрaј
Па не е интензивна болка. Кога боли, кога помалце. Сабајле е помирно, навечер како 10 кг подебела се осеќам. Па пред да паничам и одам по дежурни, викам да си прашам. тенкју вери мач @fana
Мешиња нормално ли е слаба менструална болка? Само се пипкам, не знам точно кај осеќам, де пониско, де повисоко, од страна, сега и кичмата ја осеќам, ама таква болка како да треба да добиеш? 25та недела сум.
Може и од преладеност да ми е, во сабота ми играше вилицата од студ, а и навечер кучето ни ја отвара вратата од спална а јас знам да се откријам. Од друга страна па во неделата ептен се изморив. Како и да е денес ми е многу подобро, ама цел ден го поминав во кревет, замотана со поларно ќебе .
Malku kasnam ama ne e na odmet da si kazam sto mene mi kazaa za toa. Istoto mi se sluci ama potpolno istoto. Me bolese dolu I ja vlecev nogata 2 dena. Dr mi kaza da legnam stranicno kako kifla I kolku mozam.da gi doblizam kolenata nakaj glavata. Mi pomina uste Istiot den veruvale ili ne. Pozdrav
Мешиња ве молам спиделете искуство дали сте имале болки во долниот дел од стомакот и страничко особено од левата страна. Болките особене се јавуваат кога седам и после движење. Бев на лекар гинеколог со бебуш се е ок така викаат правев микробиолошки успитување негативни се резултатите и на интернист бев да провери вешика бубрези ок е. Болките не се пријатни кога ке лежам се смируваат. Имате ли слично искуство совет каде да побарам второ мислење и слично. Матичната ми вика не е гинеколошки проблем и да мирувам фала ви
Jas imav takvi Bolki ama se smirija so lezenje I pienje mnogu Prolom voda. Nekoe vreme.lezev kolku sto mozev da izdrzam.vo svitkana polozba..I pomina...Probaj
А каква е таа пролом вода од каде може дс се купи бидејки до сега не сум слушнала, и ти ја препорача гинеколог или. .
Имав вакви грчења во меше 27ма недела бев на лекар се беше ок од тогаш дури денес исто така ми се згрчува ко да ми се растегнува...го осеќам бебе со појаки движења и погоре баш под градите во градниот ќош...и ми е пр.на една страна потврдо и таму осеќам стегање... Дали вие имате вакви стврднувања? Пред 2 дена бев кај Димчев и се си беше во ред.31+5 сум...Не се на ист интервал но пр.денес на пладне имав 2 пати во пола саат и после по 3ч.пак ми се згрчи...а на пладне имав и доле ниско издржлива болка и не долготрајна... И сега движењата му ги осеќам појаки ќе се испапчи и ко притисок во секундата имам и толку...Уф...некако сум многу уплашена...молам Бога бар да влезам во 9ти
Само нека помунува за побрзо да се вратиме во нормала. Девојки а како функционирате на работа со болки, јас скоро две и пол бев на боледување па почнав ама неможам да издржам по цел ден на работа многу ми е тешко
Јас прееска баш додека бев на цтг имав некоја чудна болка како стегање лево (имав контракции но како блага менс болка беа тие), а ова баш стегање чудно... но баш до мене беше апаратот и тоа не беше контракција, туку бебето буташе многу јако
Пред 2 недели пекав дека не го осеќам многу јако а сега движењата му се појаки и се испапчува и кај тој дел е тврдо или имав момент денес како од лево на десно се движеше и така се стврднуваше местото и по 1мин.омекнува...може се е нормално ова но од пусти страв дувам на се...може дека е поголемко веќе и просторот му се стеснува и движењата и ударите се појаки и понагласени...