Не се плaши нoрмaлнo е. И мoетo меше се зaтегa и е тврдo и истo гo oсеќaм вo грaдниoт кoш декa ми е бебетo. Не верувaм декa имa местo зa пaникa припремни кoнтрaкции се тие a секoјa издржливa бoлкa е нoрмaлнa. Се изместувa целo меше се стврднувa внaтре е журкa 36+5 сум и знaм декa и кaј тебе се ќе биде вo ред
@pile30 @fana Еве веќе два три дена и моево меше се скаменува. Обично околу 19-20ч навечер. Прво го оставсм некое време. Бебе не клоца туку ко да се движи, превртува, преместува. Пијам магнезиум и попушта. Е после осеќам под бебе, меѓу јајниците, нз како да објаснам, како оптегнато да е цело време. Се надевам дека е се тоа во ред. Не ми личат на контракции, а и прв пат ми е незнам дали е можно да се лажните контракции. 29 гн сум. И се надевам дека не си дремам за џабе. Веројатно така треба да е!?
Да стегањата ги имам баш кога ќе му го осетам движењето и на тоа место каде што се испапчува ме затега.Еве и додека пишувам исто ми прави...дури и ми се мокри од што ме бутка сигурно над бешиката лежи или гура... Ах само Господ напомош да влезам во 9ти..
Можно е да е грбчето на таа страна и да бута... еднаш на ехо баш ме болеше и и реков на матичната што има тука ептен ме боли... и става ехото и рамо таму а на таа страна лежеше бебето со грбчето
Кога почнав на работа после повеќе од 3 месеци боледување првите денови ми беше многу тешко. После тоа редовно паузи за раздвижувањр и се навикнав. Терав така додела влегов во деветти иако искрено последните десетина дена веќе ми пречеше мешето. Да напоменам мене работата ми е седечка и без контакт со клиенти
И јас ноќеска со некои болки, и опишав на Др ми рече не е страшно. Ако продолжеа ќе одев за Ск. Значи не беше како стегање, туку нелагодни, ама константни, стомак и половина Сум заспала и еве станав, без болки.... Ќе видам денес како ќе биде. Се надевам дека беа лажни контракции... Туку, некоја искуство како го победувате стравот во тој момент? Утре здравје сум полна 33та.
Девoјки дaли некoјa oд вaс имa кoристенo видерминa вaгинaлетки ? Чекaм микрoбиoлoшки резултaти ,a кaкo превенцијa мaтичнaтa ми ги препишa oвие.
И мене работата ми е седечка иначе сум 24 недела и дали оти бебуш почнува да расте повеќе и притиска па од тоа се болките Лекариве никој конкетно ништо не кажува
Јас, ама пред бременост. Ми се чини тие се за регулирање на пх и превенција од инфекции ако не се лажам. И против сувост на вагина. Ок беа. Незнам само дали се препорачуваат во бременост, ама штом ти ги дал др, значи ок е. Скапички беа малце.
Јас, пред првите брисеви, во рана бременост. Ок беа, ама не можев некако да ги ставам, дека како јајце имаат облик, многу лесно ми бегаа од раце. Ама се навикнав. Брисевите ми беа чисти.
Незнам какви ти ср болките. Мене прво кичмата ѓе болеше. Па си купив потпирач за нозе и го решив проблемот. За другото само повремено прошетување ми помагаше. Како раатеше меше така се позалегната седев на работа. Ако ти е мбогу тешко пожали се на матичниот на болки и отвори си боледување.
Prolomot pocnav da ja pijam poradi eserihijata. Mi ja preporaca Dr ginekolog. Ja ima vo pogolemi marketi, a ako sinod Skopje, odi vo mreza, na kvantaski, oni se uvoznici I kupuvaj si ja na paketi po nabavna 35 denari sise.
I jas da si prasam iskustva me boli od desna strana ne na sredina malku na desno polkata ne e konstantna i jaka no sepak nedava mir
Сан јас колку што сум упатена бремена жена не се препорачува да биде озрачена од ренгенот,но кај некои доктори имаат елек кој заштитува. Па најдобро нагласи им ако си бремена а и докторите прашуваат Јас така снимав заб на приватно и ме прашаа дали сум бремена за да ми дадат елек ама кој го има.Тоа е моето искуство со ренгенте.
Мене ретко ми течи крв од носот во досегашниот мој живот се на се ако ми се има 5 пати растечено а во бременоста само еднаш досега ама богами не ми запре баш брзо подолго ми течеше ама ми помина а притисокот мене ми е цело време низок а го мерам често и мм само вика пак со апаратот ми идиш ( дека тој ми го мери) вели ќе го исфрлам од дома досадна стана
Бев на контрола за срцева акција, имаме, 6 недела сум, е сега др проблем се јави. Има хематом во матката ама јас досега немам крварено, докторот ми даде Утрогестан да пијам и ми рече да одам на контрола за 2 нед. Некој имал слично искуство, мене ми е страв многу.
Да лежиш и одмараш! Ама буквално да го сфатиш мојот совет ако не ти кажал докторот, по дома ништо да не работиш! По можност да си земеш и боледување на работа и само да лежиш. Хематомот се развива на сметка на плодот, и за да се намали мора одмарање и терапија.