Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.445
    Допаѓања:
    113.653
    Не се плaши нoрмaлнo е. И мoетo меше се зaтегa и е тврдo и истo гo oсеќaм вo грaдниoт кoш декa ми е бебетo. Не верувaм декa имa местo зa пaникa припремни кoнтрaкции се тие a секoјa издржливa бoлкa е нoрмaлнa. Се изместувa целo меше се стврднувa внaтре е журкa 36+5 сум и знaм декa и кaј тебе се ќе биде вo ред:*

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    @pile30 @fana
    Еве веќе два три дена и моево меше се скаменува. Обично околу 19-20ч навечер. Прво го оставсм некое време. Бебе не клоца туку ко да се движи, превртува, преместува. Пијам магнезиум и попушта. Е после осеќам под бебе, меѓу јајниците, нз како да објаснам, како оптегнато да е цело време. Се надевам дека е се тоа во ред. Не ми личат на контракции, а и прв пат ми е незнам дали е можно да се лажните контракции. 29 гн сум. И се надевам дека не си дремам за џабе. Веројатно така треба да е!? :wasntme:

3. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Да стегањата ги имам баш кога ќе му го осетам движењето и на тоа место каде што се испапчува ме затега.Еве и додека пишувам исто ми прави...дури и ми се мокри од што ме бутка сигурно над бешиката лежи или гура...
    Ах само Господ напомош да влезам во 9ти..

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.320
    Допаѓања:
    76.420
    Можно е да е грбчето на таа страна и да бута... :) еднаш на ехо баш ме болеше и и реков на матичната што има тука ептен ме боли... и става ехото и рамо таму :D а на таа страна лежеше бебето со грбчето :)

На hanny, Среќичка, pile30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.445
    Допаѓања:
    113.653
    Е дa тaкa е :$

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Кога почнав на работа после повеќе од 3 месеци боледување првите денови ми беше многу тешко. После тоа редовно паузи за раздвижувањр и се навикнав. Терав така додела влегов во деветти иако искрено последните десетина дена веќе ми пречеше мешето. Да напоменам мене работата ми е седечка и без контакт со клиенти

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    И јас ноќеска со некои болки, и опишав на Др ми рече не е страшно. Ако продолжеа ќе одев за Ск. Значи не беше како стегање, туку нелагодни, ама константни, стомак и половина ;( Сум заспала и еве станав, без болки.... Ќе видам денес како ќе биде. Се надевам дека беа лажни контракции... Туку, некоја искуство како го победувате стравот во тој момент?:worried: Утре здравје сум полна 33та.

На hanny и pile30 им се допаѓа ова.
  8. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Девoјки дaли некoјa oд вaс имa кoристенo видерминa вaгинaлетки ?
    Чекaм микрoбиoлoшки резултaти ,a кaкo превенцијa мaтичнaтa ми ги препишa oвие.

9. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    И мене работата ми е седечка иначе сум 24 недела и дали оти бебуш почнува да расте повеќе и притиска па од тоа се болките
    Лекариве никој конкетно ништо не кажува

10. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Јас, ама пред бременост. Ми се чини тие се за регулирање на пх и превенција од инфекции ако не се лажам. И против сувост на вагина. Ок беа. Незнам само дали се препорачуваат во бременост, ама штом ти ги дал др, значи ок е. Скапички беа малце.

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.617
    Допаѓања:
    201.949
    Јас, пред првите брисеви, во рана бременост. Ок беа, ама не можев некако да ги ставам, дека како јајце имаат облик, многу лесно ми бегаа од раце. Ама се навикнав. Брисевите ми беа чисти.

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Незнам какви ти ср болките. Мене прво кичмата ѓе болеше. Па си купив потпирач за нозе и го решив проблемот. За другото само повремено прошетување ми помагаше. Како раатеше меше така се позалегната седев на работа.
    Ако ти е мбогу тешко пожали се на матичниот на болки и отвори си боледување.

13. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249
    Prolomot pocnav da ja pijam poradi eserihijata. Mi ja preporaca Dr ginekolog. Ja ima vo pogolemi marketi, a ako sinod Skopje, odi vo mreza, na kvantaski, oni se uvoznici I kupuvaj si ja na paketi po nabavna 35 denari sise.

14. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    I jas da si prasam iskustva me boli od desna strana ne na sredina malku na desno polkata ne e konstantna i jaka no sepak nedava mir

15. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    мене левата рака ми е скршена и ме плаши дали има некое влијание ренгенот

16. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Сан јас колку што сум упатена бремена жена не се препорачува да биде озрачена од ренгенот,но кај некои доктори имаат елек кој заштитува. Па најдобро нагласи им ако си бремена а и докторите прашуваат Јас така снимав заб на приватно и ме прашаа дали сум бремена за да ми дадат елек ама кој го има.Тоа е моето искуство со ренгенте.

17. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мене ретко ми течи крв од носот во досегашниот мој живот се на се ако ми се има 5 пати растечено а во бременоста само еднаш досега ама богами не ми запре баш брзо подолго ми течеше ама ми помина а притисокот мене ми е цело време низок а го мерам често и мм само вика пак со апаратот ми идиш ( дека тој ми го мери) вели ќе го исфрлам од дома досадна стана :P

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.445
    Допаѓања:
    113.653
    Стрoгo зaбрaнет е ренген кaј трудници, пoсебнo првите три месеци:!:

19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.848
    Допаѓања:
    23.686
    Бев на контрола за срцева акција, имаме, 6 недела сум, е сега др проблем се јави. Има хематом во матката ама јас досега немам крварено, докторот ми даде Утрогестан да пијам и ми рече да одам на контрола за 2 нед. Некој имал слично искуство, мене ми е страв многу.

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Да лежиш и одмараш! Ама буквално да го сфатиш мојот совет ако не ти кажал докторот, по дома ништо да не работиш! По можност да си земеш и боледување на работа и само да лежиш.

Хематомот се развива на сметка на плодот, и за да се намали мора одмарање и терапија.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.