Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.746
    Допаѓања:
    145.190
    Притисок имаш мерено?
    Да не ти е низок?
    Честитки, со лесно.

2. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Дечки, веќе неколку дена имам болки во пределот околу вагината. Како да сум возела точак. Како воспалени мускули. Па напред кај чворот на вагината. Па јајник ќе ме штрекне....Незнам ни како да објаснам. Можно е многу да сум одела (да испазарам низ веро) а мускуливе толку да се атрофирани од што цело време лежам. :?:
    Не би требало да е бебе, контракции, цервикс или други страшни работи за во 30 гн, нели? :worried:

3. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Исти болки имам и јас во 18 недела,не верувам дека кај мене бебе е толку тешко за такви болки срамната коска и општо цела вагина боли не можам да одам. Исто мислам дека до сега цело време лежев сега почнав нагло да движам и од тоа боли.доктор ми рече дека нема врска таа болка со отварање и скратено грло.

На Momichka и Leo_29 им се допаѓа ова.
  4. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Za nastinka dali smee nesto da se zema?

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.412
    Зависи што те боли.. за грло имаш таблетки за шмукање кои смеат и сирупи на природна база. За искашлување може чај од бел слез. Исто така за затнат нос солен спреј или септаназал детскиот... Парацетамол смееш.. најдобро да си се лечиш природно со чаеви, топли супи, многу овошје :)

На joy1 и Minnie-e им се допаѓа ова.
  6. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Јас сум 15 недела и веќе два пати последнава недела ми се случи да имам притисок 140-80 плус забрзан пулс (околу 100) и тоа во мирување. Дали некому се случило ова и дали е нормално во овој период? Докторката ми рече да почнам да пијам магнезиум - дали некому помогнал?

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.412
    Магнезиум се пие од старт и повеќето пиеме и тоа убава доза од 500мг :) Кога ке се осетиш така и пулсот е убрзан слободно можеш и б6 да се напиеш... а магнезиум обавезно да почнеш да пиеш и ради грчеви во меше, нозе, колкови..

На Anicka30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Ме боли заб а од парацетамол не поминува...што би можела друго да преземам барем вечерва да спијам рат, утре сабајле ке одам до стоматолог

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.929
    Бруфен само, освен ако си во трето тромесечие. Тогаш само забар.

10. vale038

vale038 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    Здраво, јас имав сличен случај со ногата, имав слаба болка и укоченост ми кажаа дека бебенцето ме притиска на некој нерв, нема простор за паника :D Со лесно (facepalm)

11. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    16+5 сум бременa и имaм зaпек. Целo време кaкo дa ми кркoрaт цревaтa и oсеќaм кaкo пoдуенoст нa сaмите цревa дури мoжaм и дa ги нaпипaм.И пред бременoстa гo имaв oвoј прoблем oбичнo oд деснaтa стрaнa нa стoмaкoт ми се случувaше oвa a сегa пoчестo пoд пaпoкoт oдмa нaд срaмнaтa кoскa.Бебетo не е сигурнo бидејќи смешнo е негo дa мoжеш дa гo нaпипaш a и кaкo штo нaпoменaв и предхoднo ми се случувaлo oвa.Oбичнo кoгa ќе легнaм нa грб чуствувaм кaкo ми се пoдувaaт цревaтa.Дaли вo иднинa кoгa ќе пoрaсне пoвеќе бебетo мoже дa прaви прoблем oвa сo цревaтa?

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.412
    Да не имаш интолеранција на некоја храна што така се дујат... ? Јас имав проблем порано таков ако јадев многу тестести работи (кифли, леб). Се дуев, имав грчеви и болки... пробај види некоја храна да не ти смета (еден ден не јади млечни, еден ден не јади тестести работи, еден ден избегавај работи со глутен, еден ден зеленчук и овошје).. мора да има причина што така се дујат, нешто ти смета. Исто така јади помалку количински, а почесто.. за да се вари храната поубаво. А бебчето мислам нема да прави проблем..

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Пробај сега да го регулираш тоа, зашто колку е поголемо бебе, толку повеќе запек се фаќа. Не можеш ни да стскаш ни да буткаш. Барај начин со една лажица масло, сливи, ленено семе, зависи што ќе упали на твојот организам. ;)

14. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Во јогурт стави неколку зрна ленено семе од вечер, сабајле испиј го. Помага за запек.

15. Millionstars

Millionstars Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    33 недела сум и денес ми се појави кафеав исцедок. Дали се има на некоја од вас случено и дали има место за паника?

16. Justmarried

Justmarried Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Devojki dali nekoja od vas imala cisti vo bremenost i kako se spravuvavte?
    Doktorkata mi prepisa nekoi vaginaletki za da puknat cistite..

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Каква маст за загревање смеам да користам во бременост? Цел врат ми е укочен и боли :doh:

18. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Јас користам АЛГАСАН СПОРТ ИНТЕНЗИВ многу малце загрева и после лади тоа спортисти го користат за олабавување на мускулите...јас се мачкам на местото на грбот што нонстоп ме боли...Матичната ми го дозволи без проблем па фала му на Бога бебе е супер 34та недела тераме ...по 2 пати во неделата се случува да се мачкам...а некоја недела ич...само по потреба....така да можеш и за вратот да ја користиш олабавува.. :)

Прикачени фајлови:

• P000704001.JPG
      P000704001.JPG
      Големина на фајлот:
      333,6 KB
      Прегледи:
      4
    На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Фала Пиле, ќе го побарам после во аптека :)

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Bliznacive moi pobesnaa ednoto skros dolu e i koga mrda me boli i nemozam po skali da se kacam od so go custvuvam dolu imace sum 28 +3 neznam dali ima mesto za panika