Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Discussion in 'Бременост' started by taska, Apr 21, 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Притисок имаш мерено?
    Да не ти е низок?
    Честитки, со лесно.

2. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Дечки, веќе неколку дена имам болки во пределот околу вагината. Како да сум возела точак. Како воспалени мускули. Па напред кај чворот на вагината. Па јајник ќе ме штрекне....Незнам ни како да објаснам. Можно е многу да сум одела (да испазарам низ веро) а мускуливе толку да се атрофирани од што цело време лежам. :?:
    Не би требало да е бебе, контракции, цервикс или други страшни работи за во 30 гн, нели? :worried:

3. QueenP

QueenP Популарен член

Исти болки имам и јас во 18 недела,не верувам дека кај мене бебе е толку тешко за такви болки срамната коска и општо цела вагина боли не можам да одам. Исто мислам дека до сега цело време лежев сега почнав нагло да движам и од тоа боли.доктор ми рече дека нема врска таа болка со отварање и скратено грло.

Momichka and Leo_29 like this.
  4. didisi

didisi Популарен член

Za nastinka dali smee nesto da se zema?

5. mariz

mariz Форумски идол

Зависи што те боли.. за грло имаш таблетки за шмукање кои смеат и сирупи на природна база. За искашлување може чај од бел слез. Исто така за затнат нос солен спреј или септаназал детскиот... Парацетамол смееш.. најдобро да си се лечиш природно со чаеви, топли супи, многу овошје :)

joy1 and Minnie-e like this.
  6. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Јас сум 15 недела и веќе два пати последнава недела ми се случи да имам притисок 140-80 плус забрзан пулс (околу 100) и тоа во мирување. Дали некому се случило ова и дали е нормално во овој период? Докторката ми рече да почнам да пијам магнезиум - дали некому помогнал?

7. mariz

mariz Форумски идол

Магнезиум се пие од старт и повеќето пиеме и тоа убава доза од 500мг :) Кога ке се осетиш така и пулсот е убрзан слободно можеш и б6 да се напиеш... а магнезиум обавезно да почнеш да пиеш и ради грчеви во меше, нозе, колкови..

Anicka30 likes this.
  8. babyane18

babyane18 Истакнат член

Ме боли заб а од парацетамол не поминува...што би можела друго да преземам барем вечерва да спијам рат, утре сабајле ке одам до стоматолог

9. Annath

Annath Форумски идол

Бруфен само, освен ако си во трето тромесечие. Тогаш само забар.

10. vale038

vale038 Активен член

Здраво, јас имав сличен случај со ногата, имав слаба болка и укоченост ми кажаа дека бебенцето ме притиска на некој нерв, нема простор за паника :D Со лесно (facepalm)

11. Abril

Abril Истакнат член

16+5 сум бременa и имaм зaпек. Целo време кaкo дa ми кркoрaт цревaтa и oсеќaм кaкo пoдуенoст нa сaмите цревa дури мoжaм и дa ги нaпипaм.И пред бременoстa гo имaв oвoј прoблем oбичнo oд деснaтa стрaнa нa стoмaкoт ми се случувaше oвa a сегa пoчестo пoд пaпoкoт oдмa нaд срaмнaтa кoскa.Бебетo не е сигурнo бидејќи смешнo е негo дa мoжеш дa гo нaпипaш a и кaкo штo нaпoменaв и предхoднo ми се случувaлo oвa.Oбичнo кoгa ќе легнaм нa грб чуствувaм кaкo ми се пoдувaaт цревaтa.Дaли вo иднинa кoгa ќе пoрaсне пoвеќе бебетo мoже дa прaви прoблем oвa сo цревaтa?

12. mariz

mariz Форумски идол

Да не имаш интолеранција на некоја храна што така се дујат... ? Јас имав проблем порано таков ако јадев многу тестести работи (кифли, леб). Се дуев, имав грчеви и болки... пробај види некоја храна да не ти смета (еден ден не јади млечни, еден ден не јади тестести работи, еден ден избегавај работи со глутен, еден ден зеленчук и овошје).. мора да има причина што така се дујат, нешто ти смета. Исто така јади помалку количински, а почесто.. за да се вари храната поубаво. А бебчето мислам нема да прави проблем..

Abril likes this.
  13. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Пробај сега да го регулираш тоа, зашто колку е поголемо бебе, толку повеќе запек се фаќа. Не можеш ни да стскаш ни да буткаш. Барај начин со една лажица масло, сливи, ленено семе, зависи што ќе упали на твојот организам. ;)

Abril likes this.
  14. jovana03

jovana03 Популарен член

Во јогурт стави неколку зрна ленено семе од вечер, сабајле испиј го. Помага за запек.

Abril likes this.
  15. Millionstars

Millionstars Активен член

33 недела сум и денес ми се појави кафеав исцедок. Дали се има на некоја од вас случено и дали има место за паника?

16. Justmarried

Justmarried Активен член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Devojki dali nekoja od vas imala cisti vo bremenost i kako se spravuvavte?
    Doktorkata mi prepisa nekoi vaginaletki za da puknat cistite..

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Каква маст за загревање смеам да користам во бременост? Цел врат ми е укочен и боли :doh:

18. pile30

pile30 Популарен член

Јас користам АЛГАСАН СПОРТ ИНТЕНЗИВ многу малце загрева и после лади тоа спортисти го користат за олабавување на мускулите...јас се мачкам на местото на грбот што нонстоп ме боли...Матичната ми го дозволи без проблем па фала му на Бога бебе е супер 34та недела тераме ...по 2 пати во неделата се случува да се мачкам...а некоја недела ич...само по потреба....така да можеш и за вратот да ја користиш олабавува.. :)

Attached Files:

Kitten likes this.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Фала Пиле, ќе го побарам после во аптека :)

pile30 likes this.
  20. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Bliznacive moi pobesnaa ednoto skros dolu e i koga mrda me boli i nemozam po skali da se kacam od so go custvuvam dolu imace sum 28 +3 neznam dali ima mesto za panika