Дечки, веќе неколку дена имам болки во пределот околу вагината. Како да сум возела точак. Како воспалени мускули. Па напред кај чворот на вагината. Па јајник ќе ме штрекне....Незнам ни како да објаснам. Можно е многу да сум одела (да испазарам низ веро) а мускуливе толку да се атрофирани од што цело време лежам. Не би требало да е бебе, контракции, цервикс или други страшни работи за во 30 гн, нели?
Исти болки имам и јас во 18 недела,не верувам дека кај мене бебе е толку тешко за такви болки срамната коска и општо цела вагина боли не можам да одам. Исто мислам дека до сега цело време лежев сега почнав нагло да движам и од тоа боли.доктор ми рече дека нема врска таа болка со отварање и скратено грло.
Зависи што те боли.. за грло имаш таблетки за шмукање кои смеат и сирупи на природна база. За искашлување може чај од бел слез. Исто така за затнат нос солен спреј или септаназал детскиот... Парацетамол смееш.. најдобро да си се лечиш природно со чаеви, топли супи, многу овошје
Јас сум 15 недела и веќе два пати последнава недела ми се случи да имам притисок 140-80 плус забрзан пулс (околу 100) и тоа во мирување. Дали некому се случило ова и дали е нормално во овој период? Докторката ми рече да почнам да пијам магнезиум - дали некому помогнал?
Магнезиум се пие од старт и повеќето пиеме и тоа убава доза од 500мг Кога ке се осетиш така и пулсот е убрзан слободно можеш и б6 да се напиеш... а магнезиум обавезно да почнеш да пиеш и ради грчеви во меше, нозе, колкови..
Ме боли заб а од парацетамол не поминува...што би можела друго да преземам барем вечерва да спијам рат, утре сабајле ке одам до стоматолог
Здраво, јас имав сличен случај со ногата, имав слаба болка и укоченост ми кажаа дека бебенцето ме притиска на некој нерв, нема простор за паника Со лесно
16+5 сум бременa и имaм зaпек. Целo време кaкo дa ми кркoрaт цревaтa и oсеќaм кaкo пoдуенoст нa сaмите цревa дури мoжaм и дa ги нaпипaм.И пред бременoстa гo имaв oвoј прoблем oбичнo oд деснaтa стрaнa нa стoмaкoт ми се случувaше oвa a сегa пoчестo пoд пaпoкoт oдмa нaд срaмнaтa кoскa.Бебетo не е сигурнo бидејќи смешнo е негo дa мoжеш дa гo нaпипaш a и кaкo штo нaпoменaв и предхoднo ми се случувaлo oвa.Oбичнo кoгa ќе легнaм нa грб чуствувaм кaкo ми се пoдувaaт цревaтa.Дaли вo иднинa кoгa ќе пoрaсне пoвеќе бебетo мoже дa прaви прoблем oвa сo цревaтa?
Да не имаш интолеранција на некоја храна што така се дујат... ? Јас имав проблем порано таков ако јадев многу тестести работи (кифли, леб). Се дуев, имав грчеви и болки... пробај види некоја храна да не ти смета (еден ден не јади млечни, еден ден не јади тестести работи, еден ден избегавај работи со глутен, еден ден зеленчук и овошје).. мора да има причина што така се дујат, нешто ти смета. Исто така јади помалку количински, а почесто.. за да се вари храната поубаво. А бебчето мислам нема да прави проблем..
Пробај сега да го регулираш тоа, зашто колку е поголемо бебе, толку повеќе запек се фаќа. Не можеш ни да стскаш ни да буткаш. Барај начин со една лажица масло, сливи, ленено семе, зависи што ќе упали на твојот организам.
33 недела сум и денес ми се појави кафеав исцедок. Дали се има на некоја од вас случено и дали има место за паника?
Devojki dali nekoja od vas imala cisti vo bremenost i kako se spravuvavte? Doktorkata mi prepisa nekoi vaginaletki za da puknat cistite..
Јас користам АЛГАСАН СПОРТ ИНТЕНЗИВ многу малце загрева и после лади тоа спортисти го користат за олабавување на мускулите...јас се мачкам на местото на грбот што нонстоп ме боли...Матичната ми го дозволи без проблем па фала му на Бога бебе е супер 34та недела тераме ...по 2 пати во неделата се случува да се мачкам...а некоја недела ич...само по потреба....така да можеш и за вратот да ја користиш олабавува..
Bliznacive moi pobesnaa ednoto skros dolu e i koga mrda me boli i nemozam po skali da se kacam od so go custvuvam dolu imace sum 28 +3 neznam dali ima mesto za panika