http://www.crnobelo.com/zivot/ljubo...ti-pricini-zosto-imate-bolni-seksualni-odnosi Може на некој ќе му биде од помош статијава,во секој случај најдобро на гинеколог да се појде
Здраво девојки имам еден проблем за време на секс имам големи болки како печење но само за време на секс а така не осеќам никаква болка
paradoks1 да не е некоја инфекција гиниколог најдобро ке ти каже ,тоа може со месеци да трае и мене ми се случувало со вагинални таблети ми помина но препишани од гиниколог имав закачено кандида
Zdravo devojki.Imam eden problem.Imav vrska 2 god imav odnosi so deckoto potoa raskinav pa 3 meseci nemav odnosi.Sega sum vo vrska imam odnosi so deckoto ama nemozam da se opustam kako sto bev vo minatata..koga imam imam bolki vo stomakot za vreme na seks i nemozam da se opustam...do sto e...? Ima nekoj da pomogne? Pozzz fala vi
Здраво на сите , Се зачленив на форумов поради една работа која ме загрижува и се надевам дека ќе ми помогнете. Со дечко ми ја изгубив невиноста и веќе околу 10 пати имавме секс, но сеуште чувствувам голема болка. Користиме кондоми и секогаш внимава на сум доволно влажна но болката е сеуште тука. Што може да е проблемот? Ви благодарам однапред
па дури да заздрави раната од хименот ќе те боли првите пати то е нормално и кај мене беше исто не се секирај ништо страшно само гледај секогаш да си доволно влажна и то е то..
Што е причината што имам болка по втората партија секс? Првиот пат е супер а вториот да речеме во рок од саат два, тогаш чувствувам иритација и болка во вагината и како мускулите да се стегнати. Мислење?
Од што можи да се јави печење при однос? Веќе 6-7 пат помина откако имавме прв однос не би требало да имам такво печење.Од што можи да биди ?
Прашај си го партнерот најубаво, дали и тој има некакви слични проблеми. На крај крајева постои гинеколог, закажи си преглед ништо страшно.
Не, него му е океј. Имавме пред месец без кондом и немаше никаква болка освен кога пенетрираше на почеток после беше многу убаво, а сега последно со кондом и дали дека сум под стрес цело време некако не ми е баш убаво само на почетоко и после некако се сморувам.А тоа поради пецкањето и мала болка неможам да се опуштам и се деконцентрирам.А имавме земено од црвените дурекс со пердувче шо се, не знам да не е од тоа пак. Секако ќе одам на гинеколог само пак ме интересира да видам што би можело да е.
Најверојатно е до кондомот.. и јас имав таков проблем со кондомите, мразам кондоми посебно дурекс.. не ми одговараат, најзадоволна сум од спортекс јас.
Ќе земам спортекс следен пат да видам или некој друг од дурекс. Знам дека беше убаво, не е од ненавлажнетост само пецкање имав а болка не и од време на време ми беше топ а после се сморував и не ми беше убаво некако само пецкање осеќав, а посебно кога го вадеше или кога пенетрираше тогаш најмногу.
Zdravo mi treba vase mislenje Pri zastiten odnos imav bolki vo dolniot den na stomakot.. utredenta imav bolki vo muskulite,gadenje,vrtoglavica i pagjanje na kr pritisok Fala odnapred
И мене ми се случува да почувствувам болка при одредени пози, но со промена на позата ја снемува. Секогаш користиме заштита а и дечкоми неодамна правеше одредени тестови и нема присуство на патогени микроорганизми кои би можеле да се пренесат. Мислам дека според тоа неможе инфекција да е одговорот, но сепак ме загрижува таа појава на болката.
Болки се ствараат од груб секс и премногу триење. Од груб секс може да се измести и матката. Сепак посета на генеколог е најдобра опција.
За првпат почнав да имам односи пред еден месец и оттогаш можеби 10 пати пробавме со партнерот, ама секогаш многу ме боли и крварам. Инаку, големината на партнерот е натпросечна. Дали мислите дека причина за болката и крварењето е големината, дали сѐ уште не сум скината (поради крвта) или нешто друго?
Не е причина големината. Незнам колку внимавал пред да те скине. А за скината, скината си. Можно е и да ти излупил кожичка при односи и затоа те боли и крвариш. Мене ми се има исто случено. Сепак најдобро оди посети генеколог, тој ке ти каже се како што е.
Пишав и во друга тема па ја видов оваа... При секс ми се јавува црвенило на малите вагинални усни и потоа ми се создаваат како брункички. Пап тестот е супер. И прекинуваме со сексот поради што некогаш ме печи мн. А користиме заштита а зедовме и лубрикант ... чаре?