Бонбони

Дискусија во 'Свадба' започната од TheSecret, 22 март 2013.

1. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    За вакви кутивчиња ви треба хартија (картон) не полесна од 180g/m2 (грам на квадратен метар), па дури и над 200 g/m2. За ориентација-стандардната хартија за принтање е 80 грамска.

Која боја ќе ја одберете зависи од целокупната идеа и тема на свадбата. Во последното време невестиве посветуваат доста внимание на ваквите ситни детали и инсистираат на целокупна синхронизарија. Најчесто бираат една боја (како тема) која се повторува и во поканата и во цветните аранжмани итн. Затоа консултирај се со другарка ти за боја. Ако сака баш ко на сликава да бидат, според мене е многу plain и им фали малку доукрасување, па идеата со лентичка во боја ти е сосема на место.

Што се однесува до бројот на кутивчиња, нека не биде помал од 2/3 од бројот на гостите. Но, бидејќи имаат релативно мал број гости може за секој гостин да направите, па да се постават уште при декорирање на масите пред секој гостин. Така секоја маса ќе добие посвечен момент дури и да нема никаква друга декорација на истите.Во крајна линија сe` зависи од буџетот и желбите на младенците.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Пробај со хамер, доволно е цврст за да се направи кутивче.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас имам модел за принтање мислев да го испринтам тоа и да се направат после копии на подебели листови А4 формат и после тоа со скалпер да се помини на испрекинатите линии за полесно да се виткаат, мислам дека ваќа ќе биде најефтино и најлесно за изработување :)

4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Umbrella22, за таа намена (превиткување) си има специјална алатка и на англиски се вика bone folder. Многу е лесна за користење и ефектот е совршено превиткани рабови. Еве вака изгледа:

* Не знам дали ја има по мкд книжари (мислам на оние опремените со вакви материјали). Ако нема, пробај со некој пластичен или дрвен предмет со ваква форма. Трета варијанта, нарачајте на ebay.

Прикачени фајлови:

• folding2.JPG
      folding2.JPG
      Големина на фајлот:
      31,8 KB
      Прегледи:
      505
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Живеам во мал град па се сомневам дека ќе најдам вакво нешто кај нас ама ќе се обидам сепак, ако не пак со скалпер, веќе ми е испробано, ако си добро концентриран и тоа служи и те како добро :)

6. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    можеш и со лењир :)

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Истово сакав да го предложам :) Сепак се зависи од видот на хартија.

8. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    видов на алиекспрес за бомбони кутивчиња 100 за 30$, треба само да се склопат. 50 се како венчаница другите 50 се како младоженец. се мислам дали да нарачам, некој има искуство?

9. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    и јас се мислев за нив, убави се :) на крај порачав од ebay (ама се сеќавам дека ги имаше иститите и на алиекспрес) едни како коцки пеперутки, цените мислам дека му беа слични, имаше различни бои, лесно ги склопивме а внатре му ставивме по едно пакувано рафаело. мене ми се допаднаа :)

На Bibko и bella24 им се допаѓа ова.
  10. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    2.208
    ^
    Една другарка имаше нарачано и ги видов во живо, преубави се, многу ми се слатки некако. :inlove:

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507

Прикачени фајлови:

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.029
    Ааааа ко моите бомбончиња, само што не дека јас си ги правев ама поубави беа, не беа пластични туку од хулахопка и жица, многу ми беа цакани :D

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ова жолтото во калата што е? Дали има готови или сама ги правеше и тие?

14. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Моите беа во форма на школки. Не се познава на сликиве, но помеѓу ружичката и белата тревка, во тулот има замотано 3 зажеќерени леблебии.
    Ме чинеа по 15 ден. од школка.
    Простете за правосмукалката во позадина :tmi: и за квалитетот на сликата, но тоа е мојот HTC :D

Прикачени фајлови:

• IMAG0174.jpg
      IMAG0174.jpg
      Големина на фајлот:
      194 KB
      Прегледи:
      372
    • IMAG0175.jpg
      IMAG0175.jpg
      Големина на фајлот:
      213,9 KB
      Прегледи:
      349
    • IMAG0176.jpg
      IMAG0176.jpg
      Големина на фајлот:
      196,2 KB
      Прегледи:
      346
    На Lulamae и Lovely93 им се допаѓа ова.
  15. Lulamae

Lulamae Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    E sega vaka, jas gledam po svetskite strani za svadbi i tie pravat interesni raboti pa zedov da si izrabotuvam za mojata veridba cokolatca za vo sekoj tanjir posebno.. posle izrabotiv i za site drugarki razlicni.mnogi se slatki, planiram da si napravam i za svadbata

Прикачени фајлови:

Последна измена: 9 декември 2014
    На bussines-woman му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lulamae

Lulamae Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Ovie kutivcinja se poracuvaat od internet i ne se voopsto skapi, ama spored mene ne se origimalni :), racno izrabotenite se poinavo. Pozdrav!

17. Lulamae

Lulamae Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Ako veke ne si poraca,mnogu se ubavi gi imam videno vo zivo, megutoa ima i mnogi poubavi racna izrabotka, isto ke te fati vo cena, a ke bidat originlniipersonalizirani samo za tebe.pozdrav!

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Posto ja otkazavme svadbata radi iks pricini sto nema vrska so temava sakav samo da spodelam deka i jas uzivam vo dekorirani podarocinja so bonboni.No koga dojde den jas da izbiram navistina sfati deka e djabe trosok.Zatoa bev se odlucila za poinakvi pokloncinja.Ne kojznae so no da bide nesto sto izvesen period od zivotot ke go koristi gostot.Primer za zenskite deeeevojcinja nekoi detki narakvicki..za mladite devojki obetki ogledalce itn.i toa ubavospakuvani.Daj boze da mi se ispolni zelbata i krstevka i svadba zaedno pa ke gledam da realiziram.

19. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    девојки, ај кажете ми каде да најдам бобони за да ги спакувам оние со паричка.. на битпазар има од оние со леблебија, и едни големи бели ама тие биле лути а нели треба благи да се.. а тие со леблебија несакам оти оние за со торта ке се со такви.. хелп плс :)

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Kakvi i da zemes nemoj sekerni bidejki pustaat, se topat. A inace proveri vo Evropa da ne imaat :)