Јас пак не разбрав каде се даваат бонбони по модерно. Едни викаат со тортата, други на маса ги оставале пред да дојдат гостите, трети викаат ставале напред две девојчиња да држат кошница и како доаѓале гостите си земале бонбони и им оставале пари. Што да правам не знам...
Обично седге кај што сум била бонбоните се давале со невестинската торта, ова за Скопска околија за други градови може е различно.
Како сакаш ти, така. Јас не сакав да се замарам и со тоа, па по маси беа ставени пред да дојдат гостите. Секој си имаше до својот тањир. А и обично вака е секаде кај што одам по свадби во последниве неколку години.
Здравоо,да прашам дали некој можеби знае од кај можам да си земам мали стаклени шишенца што се за невестински бонбони (празни)?
Нарачав бонбони од оваа страна - Sparkle and shine - Event Management Agency https://instagram.com/sparkleandshine.mk?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Лош квалитет, ми покажаа една слика, ми испратија слаба копија на моделот од сликата, плус беа несоодветно спакувани, и голем дел стигнаа оштетени..катастрофа, бидете внимателни ако нарачувате од таму.
Здраво, каде може да купам од белите бонбонки за свадба? Ќе имам кутичиња па сакам да ги наполнам со нив.
Auuu me utepa sega hahaha Neznam koja brojka na gosti ja imas, kakov tip na kutii/sisenca ili sto i da imas za bimbojite. Mene primer pola kilo za 75 lugje, po tri bombomi vo ukrasot, mi ostanaa. Jas pa mu vikam na toj stavaj ke vidam od oko kolku mi treba. Imas i razlicni vidovi. So kikirika i bez, so cokolado, so badem, beli, sareni, pomali, pogolemi… Se zavisi od toa sto sakas da go napravis, ama otprilika 500/600/700…