Јас вчера земав по 10 денари шишенце, ама од магацин на битпазар после полицијата нагоре по улицата па десно пак нагоре. Инаку ги има и во една продавница карши полицијата одма (Lulishte SiProm), таму по 15 ден едно ги даваат
Здраво до сите! Сакам да правам сама бонбончиња како подарок за гостите. Бидејќи имам многу гости ќр ме чини скапо ако ги нарачам да ми ги прави некој. Дали знае некој каде да најдам вакви слични школки?
Na bit pazar imase beli. Vakva boja neznam dali ima, no brza i ekonomicna varijanta ti e da isprakas so sprej vo boja ako ne ti se dopagja bela.
Vo onie dukjancinja sto vodat prema zenski pazar, t.e. zenski pazar od ulickata ke ti dojde od desna strana , a ovie se od leva. Znaci kaj Zegin aptekata vlagas vo ulickata i na desno neli bi trgnala i skoro na krajot od leva strana. Ljuljiste nesto taka se vikase ednata, nemozes da gi promasis , ke vidis nadvor ima vestacki cvekinja, onie ukrasi za na vrata.
Wedding house се вика едната, другата не знам точно, одма пред атлантик зградата се. Ама имаш и карши полицијата еден магацин по скали горе мислам пишува lulishte siprom. Инаку на сите пишува lulishte тоа им значи цвеќара или нешто слично Ако ти е за голема количина ти препорачувам да прашаш некој продавач од другите продавници да те упати накај магацините на големо кај што продаваат, има некои 10 минути одење до таму ама ги даваат ваквите работи по набавна цена. Јас земав 260 стаклени шишенца ми ги даде по 10 денари, а во продавниците ми бараа за истите по 20 денари, дупло.. само не прашувај во цвеќариве оти нема да ти кажат Апдејт еве локација за тие две продавнички една до друга што се (горе карши полицијата имаш и lulishte siprom како што ти кажав, а ќе пробам и магацинот да го најдам) https://maps.app.goo.gl/2SAswA1tZiYrc8VB6 Големиот магацин не го најдов, но најдов нешто што е во негова близина. https://maps.app.goo.gl/gqrbye23DnMhtMmZ9 Значи пред или после оваа зграда од лева страна (од истата страна како и оваа зграда) на вратите има некои цвеќиња само внимавај да не влезеш во продавницата наместо во магацинот. Е тука ти е најевтино и за вештачки цвеќиња и за кругови украси буквално се што ќе ти текне.
Eve ubavo objasneto. Magacinite se levo prema Il Camino sto bese porano ako ne se lazam, ama i niz ulickite ima dosta magacini so vakvi raboti.
Zdavo devojki Pravam bonboni,epruveti so med i bonboni, tegli so med kitenki za svadbi za poveke info pisetemi
Devojki mi trebaat kutivcinja za bonboni do 20 denari cena od kade moze da najdam bev do bit pazar no skapi mi se od tamu nema do taa cena..
Здраво, знаете ли од каде би можела онлине да нарачам бонбони за свадба на рефус и потоа сама да ги правам?