За оние по креативните.. може и сами да си направте кутија за бомбони На подебела хартија испечатете онолку кутии колку што ви се потребни по испрекинатите линии нежно ќе поминете со скапер за да може да се свиткаат краевите, со добро лелило зцврснувате и украсувате по ваш избор, дали тоа ќе биде украсна лентичка, дали некое бисерче, срце.. се е на вас оставено.. потоа во секоја куија бомбонче и тоа е тоа Спојлер
Со оглед на тоа дека сум љубител на поедноставни работи, бонбоните ги дарувавме во обично кутивче со цвет залепен на капакот. Идејата ја добив од Марта Стјуарт. За да не закачувам мои фотографии, еве ја инспирацијата. Изгледаа како малото кутивче во чинијата. А на масата со слатки (sweets stand) имаше уште едни бонбони кои гостите можеа да си ги земат. Изгледаа нешто вака, само спакувани во целофан и со машничка. Спојлер Ептен ми двоеја со боја од цел аранжман, ама се запнаа мм и кумот Па да не им го расипувам ќефот на децата
Порано никој не обрнуваше внимание на бомбончинава.... Или мене така ми се чини Не дека не обрнуваа внимание туку сите беа некако едноставни и во торбички,сите беа навикнат на таквите бонбончина, но сега сите сакаат да им се различни, уникатни, со туфки, цветчина, штикли, ангели, лебеди што не Не можам да речам дека не се убави но мислам дека многу пари се трошат за безпотреба. Можеби кога ќе сум невеста нема да мислам така Еве една идеа доколку сами се нафатите да правите за вашата свадба
Девојки, ве има на статус кај Ева од Каталеја. Бидејќи таа ставила директен линк од мислењето, си дозволив и јас да го копирам статусот и да ставам линк. Тема на муабет сте девојки Ми улета нешто пребарувајќи на гугл па сакав да го споделам со сите,на форум најдов мое бонбонче со коментар "ми се допаѓаат но не ми се даваат толку пари за нив" цената на бонбочето е 33 денари,да шеташ да бараш машни,да лепиш..зар Е ТОЛКУ СКАПО!!! ...НО ДРУГО МИ БЕШЕ ПОЕНТАТА,АКО НЕКОЈ ЈА ПРЕПОЗНАЕ НЕВЕСТАТА ИМА СУПЕР ПОПУС ОД МЕНЕ,И ДА МИ СЕ ЈАВИ svadba/bonboni-t17029/130.html Линк: https://www.facebook.com/kataleja.eva?fref=ts
Така е, и јас немав коментар. Од една страна таа си ја цени работата, што е и нормално, ама од друга страна не може секој да си дозволи да ја плати таа цена, а ако има барем малку трпение и талент ќе се обиде да си ги направи сам
Moite bomboni bea vakvi bas vcera bea objaveni na fb na stranata na dekoracii za svadba i gi plativ po 20 den edno i bev prezadovolna
Здраво феминки, една моја другарка која прави свадба, поголем дел од аранжманот го прави сама, и ме интересира каде може да најде бомбоничиња мали, кои одат по 3-4 украсени од оние што се делат на гостите. Нз дали добро објаснив , претежно оделе на кило , ги имало на бит пазар меѓутоа не најдовме .
Јас се сложувам со Нати. Навистина Сноу (мислам дека реакцијата е за скапите бонбони sorry ако погрешно сум разбрала) сите други кои изработуваат бонбони си ја цените работата и маката при изработување на бонбоните но сите гледаме да си поминеме поефтино. Девојката што го имаше постирано коментарот за дека се скапи бонбоните имаше пишано дека истите сама си ги направила дома и ја чинеле 9 денари едно бонбонче а истите чинат тука 33 ден парче. За некого претставува задоволство за некого измачување но ете на неа не и пречело сама да си ги изработи и плус да си заштеди некој денар.
Навистина е поисплатливо невестата сама да ги направи бонбончињата. Забележувам дека многу невести почнаа да го практикуваат тоа. Моите бонбончиња ми ги правеше братучетка и едно бонбонче така ме чинеше 10 денари. Имав вкупно 36 бонбончиња. А да ги купев бонбончињата едно ќе ме чинеше 30 денари. Е па, 20 денари не е мала разлика.
Не ги правев, ги нарачав од едно ателје за бонбони и сл ствари за свадба во мавровка. Една ваква корпичка чинеше 45 ден.
Здраво девојки, и јас сум идна невеста па решив украсувањето дома, венци, китенки, бонбони се' да ми прави братучетка ми ама треба да набавам материјали од некаде (украсни ленти, вештачко цвеќе, мали цветчиња од латекс тие што се итн.). Дали знаете каде можам да најдам? Слушнав дека имало некој магацин на влезот од Битола и било многу ефтино ама таму работеле само на големо. Ми кажаа дека имало магацин и на Битпазар па ако знае некој за таму или за на друго место ве молам пишете
Имаш еден куп такви магацини на битпазар, има еден кога одиш накај атлантик комерц од лева страна му доаѓа одма спроти женски пазар, јас од таму што ми требаше си купував за свадба, а материјали за бомбончињата од женски пазар земав
Zdravo na site, Mn ubavi idei za bomboncinja za svadba i korisni soveti thx na site. Jas veke si zamisliv kakvi sakam da mi bidat ama mi treba da najdam bomboncinja od kaj da kupam, mi trebaat mali beli bomvoncinja? Bev vo evropa ama tie se mn golemi. Probnoto bombonce go pravev so tic-tac ama mi kazaa deka trebalo blagi bonboncinja ne luti kaj da baram na drugo mesto ili ako veke nekoja ima kupeno neka spodeli. Fala