Борби со кучиња во Македонија

Discussion in 'Општи дискусии' started by нина122, Apr 24, 2020.

1. нина122

нина122 Популарен член

Што мислите за борбите на кучиња во Македонија?
    Колку често се организираат вакви работи?
    Еве јас кога ќе видам дека некое куче е украдено Пит Бул или слична раса и сопственикот нуди голема награда за тој што ќе го најде а со месеци се бара кучето одма помислувам дека е украдено со цел.
    Или пак кога некој од здруженијата за заштита на животни ќе згрижат куче што е цело со рани од борби оставено до некој контејнер пред умирање речиси.
    Сум слушала сведоштва на луѓе кој си ги наоѓале милениците после одредено време од кога ќе им ги снема цели со рани и исечени уши.
    https://m.mkd.mk/makedonija/lugje-monstrumi-pravat-kuchinja-monstrumi-1

Last edited: Apr 24, 2020
  2. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Има многу такви што организираат борба со кучиња и земаат пари од тоа. Страшно!!!
    Забрането е, ама уште го прават тоа. Баш пред неколку дена на ФБ се моткаше видео каде двајца цигани организираа ваква борба, едното куче само лежеше не сакаше да се бори и беше ужасно повредено а тие идиотите навиваа во позадина. Плачев. Солзи сами ми се тркалаа.
    Мора да има построги мерки.

нина122 likes this.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ужасно.
    Секое уживање во тоа да гледаш како некое животно се мачи/умира за забава, без никаква потреба туку од што ти е интересно, е садистичко.
    А нормално, секогаш ќе се најдат некои кои од сѐ знаат да направат бизнис и да земат пари, па така и од ова.

MeowMeow, Alisa22, Ahoy and 1 other person like this.
  4. Izaabella

Izaabella Популарен член

Мислам дека ние сме гласот на животните и можеме да бидеме нивниот единствен повик за помош. Водејќи се по тоа, задолжително апелирам до сите кои се сведоци или имаат сознанија за вакво нешто, дигнете слушалка и директ пријава во полиција.
    Верувам дека никој со развиена свест и емпатија не би организирал вакво нешто, затоа и најдобро е тие луѓе кривично да се гонат.
    Тврдам дека се закана, зошто најчесто не завршува на борба. Куче кое е во тешка состојба како резултат на вакво нешто, се убива додека е сеуште живо или едноставно се фрла како парче месо кое по смртта, живо го јадат останатите кучиња кои истиот сопственик може да ги чува.
    Жално и гревно, некогаш го мразам светот во кој живееме и свирепоста на луѓето со кои дишеме ист воздух.

нина122 and thequeen95 like this.
  5. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Искрено ми се гади и плаче кога слушам вакви вести:u:
    Животни ми се слабост и жално е што се им прават луѓето...

6. Maro87

Maro87 Популарен член

На таквите кои ги борат сиротите душиња, многу сакам да им вадам џигерите и волците да ги јадат. Па да видат како е, шутраци..

нина122 likes this.
  7. flawless_

flawless_ Истакнат член

Да се прашувам јас, и за тие што ги носат кучињата и за тие што организираат, еден добар ќотек и доживотна.
    Психопати.

8. нина122

нина122 Популарен член

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Знам дека во Струга организираат.Мене летово едно дете ми бараше питбул да купел, и ќе му најдев уште, ама кога кажа дека му е за борба леле :@
    уште ми раскажуваше една борба што ја гледал меѓу доберман и питбул,
    не знам со кој мозок ги прават борбиве..јас за организаторите би смислила убава казна, Во ЗОО Скопје кај мечките :nod:

нина122 likes this.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Многу има така, азијати знам дека сега се повеќе популарни за борби, од што читам по групи на фб за миленици, како да не им се веќе интересни питовите.

11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Можеби лошо звучи ама им посакувам на тие сопственици да бидат до смрт искасани баш од тоа куче што им донело толку пари и вложувале толку во него.

GirlVolley likes this.