Читам и си викам зашто балеринкава потенцирала , кога гледам ради мене А инаку знам дека е женско, ама ваљда онака, по дифолт, без размислување, на нашки ко што ми дошло, сум си пишала у м.род
Јас ги изгледав сите епизоди, последната излегува на 22, односно ќе може да ја гледаме на 23 мај. Прилично се заљубив во Чезаре Само некако многу е извртено, нема протагонист, сите се антагонисти. Во краен случај Борџииите излегуваат тие што се добри Ама нема врска, серијава си е прекрасна.
Прочитав Rainbow мислам рече дека серијата не е баш од книгата али не очекував до толку. Доста е превртена, и ужасна сум разочарана од Хуан и Санча!? Ми остана уште последната епизода од 9-те, баш ме интересира шо ке направи Лукреција за да се ослободи од грдиот французин. И нели Санча и Алфонсо требаа да бидат сложни брат и сестра секогаш еден за друг, тука Алфонсо само ми оди на нерви со хистеричното смеење.
Јас ја изгледав последната. Можам да кажам дека не беше нешто спектакуларно. И да, ептен е испревртено. Борџиите биле најозлогласено семјство, а во серијава некако не ми личи така Спојлер Лукреција прекрасно се снајде со кралот. Сепак, крвта не е вода
Денес ја гледав првата епизода и ми се допадна. Сега ги симнувам и останатите 8, дефинитивно ќе ја изгледам цела, само не знам кога, една епизода е прилично долгичка...Импресии на крај... Сепак книгата ја немам читано, жал ми е што нема да можам да направам споредба
Па и подобро што не си ја читала книгата, нема некоја поврзаност. Можеш откако ќе ја изгледаш серијата да ја прочиташ, само да ја видиш разликата. Оф, кој ќе чека нови епизоди
Женцки, а од каде ги симнувате ?? Се отепав од барање уште кога ја видов темава ама никаде нема торенти. Ако не смеете јавно, барем по лп пратете ми линк. Прити прити плиииз. Едит : барам торент за симнување, а не линк за гледање преку интернет. Како што ми е бавен, ќе заглавам на една епизода неделно.
^^^torrent.to Само што ја гледав втората епизода...едвај утре чекам третата да ја гледам. Сега ми се спие. Спојлер Свадбата на Лукреција. Ме интересира што е работава со Лукреција и Чезаре, нивново не ми делува баш како братска љубов, или грешам , и дали ќе и дозволат на мајката да присуствува на свадбата? Инаку книгата мајка ми ја има читано, и од тоа што ми го раскажа приметувам дека сега за сега нема врска.
Спојлер И мене на почетокот ми делуваше така за Лукреција и Чезаре, ама нема ништо меѓу нив. А ќе видиш со мајката што ќе испадне, ќе дојде на свадбата, ама ќе има дешавки И нема никаква врска со книгата, ни понатаму во епизодите.
Спојлер Прочитав коментар за Јас, Мона Лиза. Мене пак ич не ми се допадна. Така оскудна ми беше. Многу се тупеше со глупости низ цела книга, и на крај како брзо ми заврши. Се на една страна. А толкуууу чекав да ја завршам книгата за да стигнам до крајот каде клише речено љубовта победува. Невеста во Борџии беше првото нешто што ми текна кога видов дека се емитува серијата. Фантастично нешто! Имам гледано инсерти како е снимана серијата, интервјуа со актерите за време на сет и се гледа посветеност што ми се допаѓа. Не гледам онлајн, ги пуштам на HBO on demand. Многу ми е драго што Jeremy Irons е дел од екипата.
ЈА обожаваам серијава , целиот раскош, убавите фустани, жени, најубава ми е Лукреција, моментално ми еомилен лик, а Чезаре ми е симпатија. денес ќе ја гледам седмата епизода он деманд
Дури догодина ....а јас се тепав по дома за да ја догледам побрзо, за да симнам нови на крајов на месецов , од кога ја влечкав првава сезона.
Па си можела до година да ја влечкаш Скапа била серијава и затоа има малку епизоди, а треба многу време да се снимат. Тоа е, ќе си чекаме