Да не се лажете со поефтините варијанта за ништо не ја бива. Не покрива ама ич. Го зедов демек да заштедам ама џабе пак си зедов после на кореа.
Zdravo bremena sum 20 nedela i sakam da izvadam prameni so blans na kapa.Dali nekoj ima vadeno i dali e nesto stetno
Јас со првото незнаев дека сум бремена и се шатирав со фолии. Еве ја 12 год ќе прави. Со вторто ме фати крајот на короната па и дома седев и бев како од поплава исфрлена
Во првата бременост не се фарбав,сега во вторава еве прв пат денеска 26недела се исфарбав.Истерав до сега 6месеци викам ај каква сум таква лето,врзана косата,ама сега посакав малку да се средам.Големкото ми е во школо па нејкам да одам таму така со бела надрасната коса. Пак бев малку со резерва па не ја оставив долго фарбата,порано се измив ама убаво покри се,не се гледа ни едно бело влакно
Женски 5 месеци не сум фарбана, ксфена коса имам и бели влакна кај патец прскам со спрејчето од лореал засега успешно ми одеше ама веќе многу се и се мислам месецов да се исфарбам само корен да ја освежам зошто гледам и како без сјај ми е некако Што фарба користите без амонијак 5ка кафена а да покрива бели?
Јас пред нова година се изфрабав на фризер братучетка ми е стави некоја боја за седи влакна и плус уште една за сјај искомбиниравме и океј е се покрија.. Каква бев бела мајко моја.. Вика девојче ти па немаше олку влакна бели. Мислам од бременоста обелев и ми опадна косава колку паѓа да се чудиш сите викаат коса убава лице убаво јас никаква...
Ама многу се замарате за нешто што нема никакво научно покритие, кој доктор ти кажа да не се фарбаш или ида користиш фарба без амонијак? Ти покажа некое истражување со последици ако се фарбаш? Зашто беспотребно се напињаш? Памтам уште пред некој месец прашуваше и уште не се исфарба. Смееш да се фарбаш со каква сакаш фарба и да се блашираш и да ставаш гел на нокти и да ги печеш во ламба. Се е апсолутно површно по никаков начин не се усвојува и не може да дојде до бебето. Проста логика, ако не влегува во твојот желудник/крвоток, како ќе влезе преку плацентата кај бебето? Фарбај се нормално, угодувај си колку можеш, после кога ќе немаш време ќе ти е криво што во грч си била за вакви работи. Знам оти нема да ти го сменам мајндсетот ама пробај за работи за кои не си сигурна да се потпираш на реални истражувања не на рекла казала муабети. Брзо лета бременоста после се посветуваме на бебето и на крај времето за себе е на минимум.
Па женски бебиња носиме викаат кај нив иде убавината сега, хахаха јас сум како отечена во лице и ќе се нашминкам и пак не сум си јас ама тоа е тоа. Ќе закажам и ја наредна недела здравје да се зафарбам корен само ми треба надоле ми е ок. Мене па не ми паѓа засега… викаат после пораѓај повеќе
Важи, ќе те слушам тебе … најлабаво! Генерално си носат и фарбите и геловите и све останато хемија во нив не реков дека не треба или не смее… прашав за совет која убаво фаќа а да е без амонијак… ништо страшно, јас одлучувам за тоа дали ќе читам нема да читам кога ќе се фарбам или не. Тој што не поминал низ малце потежок пат нејкам ни да размислува на сите работи што ми доаѓаат на ум мене, уживај во бременоста и ич немој да се замараш со вакви како мене
Ако некаде си ме сретнала низ темите јас сум далеку од лабава за работи за кои има доказ дека се штетни, ама и не следам бабини деветини. И гелот за туширање има хемија и шампонот и сјајот за садови, па имаш секојдневен контакт со нив. Факт е дека никој нема забрането фарбање и тоа ти го укажав ама ти сакаш само некој да ти потврди да не се фарбаш, а не да ти понуди друга реална страна дека нема опасност. Затоа не се прашува за мислење туку бараш подршка на твојата одлука. Никој нема настрадано во бременост од фарбање коса, покажи ми едно единствено истражување каде се препорачува да не се фарбаш? Дека остава последици на мајката или бебето? Фризерите, козметичарите напуштаат работа кога забременуваат? Апсолутно најдобронамерно ти пишав да си ја смириш совеста дека нема да правиш ништо лошо ама ти си убедена дека лошо ти мислат, уживај.
Ама нешто погрешно ме читаш јас погоре прашав совет за бренд на фарба што покрива бели без амонијак, пошто повеќето имаат искуство дека не покриваат кафена/црна… нигде не наведов ни страв од фарбање ни бабини деветини ако имаш совет сподели
Не покриваат без амонијак, реално и обичните дрогериски брендови не држат, ама безамонијачните воопшто. Јас се фарбам истата моја боја 5ка, веќе 9год само заради белите, нема која ја немам пробано од поскапи до поефтини, последната година само Палете ми држи по 4 недели со 3 миења неделно. Е сеа има и опција на нова марка да направиш алергиска реакција ако веќе мењаш обавезно тестирај на едно делче од скалпот претходниот ден, јас на Ревлон добив реакција.