Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Nedzhla, 7 март 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.262
    Допаѓања:
    18.376
    Сајос олео и ревлон од зегин-без амонијак

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.262
    Допаѓања:
    18.376
    Јас пак на палете имав алергија. Што ѓавол ме натера, вечерта се фарбам утредента правиме 40 дена со малото. Кога почнав да црвенеам по чело,па да отекувам кај очите,па една жештина ме обли...па уште доилка,не смеам лекови...хаос

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    853
    :D не е само преку желудник што влага да иде во циркулацијата па во пацента и млеко, и преку трансдермален пат - кожа исто може да навлезе во системска циркулација и да даде ефект, пример никотински фластер, спреј за вошки може да настане токсичност ако се претера итн.. Ама мислам дека на два месеци фарба без амонијак нема да наштети нешто и се фарбам неможам да се гледам. Сега незнам јас иста боја ставам 5години кафена и нешто не сум со моралност да се фарбам на три недели ко други бои.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    807
    Јас со Inebrya последниве години се фарбам, моиве фризерки со нив соработуваат и ми се свиѓаат, сега пребарав имаат без амонијак од истиот бренд да не експериментирам со нив ќе си одам пак :inlove:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    8.498
    Абе убаво си пишува да се прави patch test, ама ние навикнати дека фарба е фарба...Јас прскав пантенол, скалпот ќе си го одерев од чешање, среќа пред бременост (facepalm)
    @Ladyme точно, ама кога кортико крем се дозволува ограничено во многу случаи, значи абсорбцијата преку кожа до плацента е незначајна.

На Sofi.ja и Ladyme им се допаѓа ова.