Труднички муабети Феминки сакам да ве прашам во врска со фарбањето. Дали вие што се фарбавте во текот на бременоста ја добивавте посакуваната нианса боја на косата како и претходно што сте се фарбале или не? Јас се имам 3 пати исфарбано, бидејки сум плава и не можам да ја добам истата нианса како што си се фарбав пред тоа. А истата фарба ја користам и истиот постотен хидроген не знам што е работата. Позз
Труднички муабети и јас имам прамења, ама во бременоста не се чепнав цела подраснав, дури и свадба правев, бев невеста ама си бев таква прамењата не ги поправив, сепак ми беше страв дане му нанесам некоја штета на бебето.
Имам слушнато дека кај трудниците фарбите не се факале како што треба поради промена на хормоните.Сега незнам немора да значи кај сите но најверојатно ти си една од тие,но тоа не е толку битно бебето нека биде како што треба
Не се фарбам, ама еве мене ми се исправи косата, имав виткана коса (не пуцвал) убави локни, сега ми е права, ми рекоа дека ми е од хормоналната промена
и јас имав коса на локни ми се исправи во бременоста и таква ми остана иако јас ја отворив темава вака јас се фарбав и шатирав додека бев бремена и да ви кажам право само без амњак ке барате фарби јас со такви ап пу пу да не чуе ѓаволот родив здраво машко бебе ама нз и јас имам слушнато дека кај секоја бремена не фака добро кај мене се одлично си помина позз
Шатирај се, колку знам дека се шатирале...А фризерките бремени што да прават !!!Да не не работат 9 месеци...Снаа ми се шатира, а јас се фарбам..И гинекологот го прашав и ми рече нема гајле...
И јас ја имав истава дилема- ама секој доктор како што гледам различно мислење има и различно ја води бременоста. мојов на времето ми рече никако не во првите три четири месеци исто така ме предупреди и за надградбата на нокти. За подоцнежната бременост рече како сакаш твоја одлука. Јас не се исфарбав воопшто до сега.
и мене ми рече гинекологот до 3 месец да не се фарбам, после тоа може. Си се исфарбав дури и си ја сменив и бојата
Јас пак сакам да си ј сменам бојата и да се шатирам, имам некоја замисла за промена на мојата коса и не сум се никако фарбала откако останав бремена и си велам после пораѓај ќе се фарбам и ќе мењам ама пак кога ќе ми текне сега дали ќе имам време тогаш од бебето, првите месеци сигурно нема да можам да излезам од дома и се мислам сега да си направам се што сум си замислила ? Од друга страна ми е страв за бебето, толку месеци сум чекала сега на крајот да не направам нешто што не треба...на два стола сум
Порано било штетно фарбањето поради киселите во фарбите, штетни биле за развојот на мозокот на бебето, не со самото фарбање туку со вдишувањето на штетните материи кои ги испуштале тие фарби. Денес скоро сите фарби се без амонијак и доколку не мислиш да се блашираш (а и тоа не е веќе штетно во последните месеци ама сепак е пожелно да се избегне) можеш слободно да се фарбаш. Само останува тоа дека поради хормоните да не фати фарбата, да не испадне посакуваната боја, тоа е веќе индивидуално, мене некои фарби ми фаќаа, некои не. Јас се фарбав цела бременост со фарби без амонијак и ете го син ми здрав и прав и сега сум бремена и пак се фарбав во 6 недела. Истото важи и за гелни нокти, значи тие не се штетни туку внатре во салонот каде што се стават се испуштаат токсични материи кои се штетни да ги вдишува трудница. Не знам како е во МК тука во салоните и самите вработени се со маски на лицето, па ако толку сакате да ставите обавезно со маска на лицето.
јас женски да ви кажам дека цело време се фарбам со кна ,и косата не се оштетува ,и редовно сум средена за разлика од претходно
Труднички муабети Здраво феминики, како сте? Би сакала да ве прашам јас сум 6 недела и вчера се исфарбав ама додека ми седеше фарбата седнав на нет да видам трудници и фарбање и пишуваше дека е многу штетно, се извадив од памет и веднаш си ја измив косата...Дали знае некој нешто околу ова би била многу благодарна да ми пишете...? поздравче
Јас сум во 5-ти месец од бременоста и редовно си се фарбам. Иначе косата ми е плава и супер ми фаќа бојата. А и кога ја прашав докторката дали смеам да се фарбам и да се депилирам, ми рече-МОЖЕШ. Така да решив неа да ја слушам, сепак не сум и прва трудница Според мене најубаво да си го прашаш твојот гинеколог за мислење, а најбитно е да му веруваш
не се фарбај првте 3 месеци потоа можеш секако доколку не ти смета јас во 6 месец се изфарбав ама се истив од повракање али помина
Ве молам да ми препорачате некој колор шампон или боја за коса без амонијак, но испробани, не можам повеќе да се гледам 3 месеци се немам исфарбано. Инаку сум плавуша така да ми треба нешто да ми ги покрие темните корени. ВИ БЛАГОДАРАМ