слободно фарбај си се со боја како што си се фарбала претходно.јас и во двете бремености си се фарбав нај нормално и во првото тромесечие.и докторката ја прашав и ми одобри.
jas se shatirav koga bev 4ti mesec bremena i nemav nikakvi problemi sega sin mi e 6 godini i se rodi kako zdravo normalno bebe ubavo e da se doteruvas i da uzivas vo bremenosta toa e eden od najubaviot period na edna zena,se razbira nadvoresniot izgled vlijae na raspolozenieto zarem ne
Тука да помогнам во врска со фарбањето, јас исто си се фарбам и коа останав трудна си се офарбав и дур чекав да отстои фабата и на нет прочитав дека не е баш убаво особено во почетокот на бременоста и после се исплакнав веднаш. И по долго барање во нашиве продавници за фарби без хемикалии, една пријателка на мајка ми ни кажа дека прочитала во некое од женскиве списанја за една фарба што е на органска база со арганово масло без парабени, без никел и амонијак и веднаш отидовме и си ја купив. Премногу сум задоволна можете да ја најдете во Виола аптеките, се вика BioKap и е малце поскапа ама од што сум задоволна и понатака ке си ја користам, кошта 500 денари.
^ Мене ми требаат 2 и пол фарби за косиштето, ако одам оваа да ја купам се средив... Бебето без релаксатор ќе го оставам заради моето фарбање.
Е да ако ти е многу бујна и густа косата не ти се исплати. Ако се фарбаш во потемни нијанси види со кн дали има нешто што би можело да ти одговара и дали постојат други нијанси освен црвена (како да имав слушнато дека имало и некој други бој)..Распарашај се..Или пак можеш да си ја купиш оваа фарба и само корените да си ги средуваш во текот на бременоста.
Јас имам природно виткана, црвена коса. До пред некое време вадев прамени, сега се фарбам. Незнам што ми стана, и сега имам бакарна коса со црвени корени... Со к'на нема никаков ефект, башка не се фарбам често. Докторката ми дозволува да се фарбам со таа фарба што ме фарба фризерката, и однесов кутивче го прочита, и вика немаш гајле.
Труднички муабети а може ли да се фарбаме на косите.. мислам првото тримесечје штетно ли е се фарбате ли вие феминки ???
Труднички муабети јас мислам дека може само не се препорачува ради хормоните наши пошто може да не ти фати таква боја како што сакаш туку друга
природната ми е темно кафеава,, срега сум плавуша а досега имам подникнато 3 прста,,, до крајот цела ке ми биде кафеава.....од една страна немозам да се гледам никаква у глава,, а од друга најважно ми е здравјето на бебето....вследна коинтрола ми е во август да го прасам докторот
Пред 3 дена бев на прва контрола и баш ја прашав докторката за фарбањето,на што таа ми одговори дека слободно можам да се фарбам...
супер штом можеме да се фаребаме другиот месец планирам да се шатирам пак да си ја добијам бојата... ке видам каква ке излезам у главата портокалова
Ќе си се фарбаме мајче ами не! Јас сум црна со голем број на бели влакна и неможам веќе вака да одам Утре одам на разубавување
И јас сум црна и на црна коса белите влакна и те како се познаваат. Јас немам многу (тазе почнав да белеам) Оние што ги имам со чупалица ги чупам, ама се повеќе нови се појавуваат и не е решение. Уште малку сум на контрола кај матичниот, ќе го прашам и јас, штом добијам зелено светло од гинеколог право на фризер.
Јас си се фарбам гајле си немам и без одобрение на матичната. Заборавив да ја прашам, само стварно не фаќа бојата баш убаво како вообичаено. Јас мислам дека нема опасност, братучедка ми на секои две недели се фарбаше и здраво живо ете го малото, ништо не му е. Слободно да си се фарбате, да си бидете убави трудници.
Имам црна коса, ама сакам кафеава светла да ја направам.....фризерката ми вели освен со бланш друг излез нема. Ама начув дека бланшот не чинел сега,во бременоста? Ваше искуство?