Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Nedzhla, 7 март 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Па исфарбај се..

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.327
    Допаѓања:
    148.036
    слободно фарбај си се со боја како што си се фарбала претходно.јас и во двете бремености си се фарбав нај нормално и во првото тромесечие.и докторката ја прашав и ми одобри.

3. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    jas se shatirav koga bev 4ti mesec bremena i nemav nikakvi problemi sega sin mi e 6 godini i se rodi kako zdravo normalno bebe :) ubavo e da se doteruvas i da uzivas vo bremenosta toa e eden od najubaviot period na edna zena,se razbira nadvoresniot izgled vlijae na raspolozenieto zarem ne

4. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас се фарбав трипати во цела бременост, во секој триместар по еднаш.
    Ми аминуваше докторката..

5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мене докторката ми рече дека можам слободно да се фарбам...

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Тука да помогнам во врска со фарбањето, јас исто си се фарбам и коа останав трудна си се офарбав и дур чекав да отстои фабата и на нет прочитав дека не е баш убаво особено во почетокот на бременоста и после се исплакнав веднаш. И по долго барање во нашиве продавници за фарби без хемикалии, една пријателка на мајка ми ни кажа дека прочитала во некое од женскиве списанја за една фарба што е на органска база со арганово масло без парабени, без никел и амонијак и веднаш отидовме и си ја купив. Премногу сум задоволна можете да ја најдете во Виола аптеките, се вика BioKap и е малце поскапа ама од што сум задоволна и понатака ке си ја користам, кошта 500 денари. ;)

7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    ^ Мене ми требаат 2 и пол фарби за косиштето, ако одам оваа да ја купам се средив... :lol: Бебето без релаксатор ќе го оставам заради моето фарбање. :rofl:

8. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Е да ако ти е многу бујна и густа косата не ти се исплати. Ако се фарбаш во потемни нијанси види со кн дали има нешто што би можело да ти одговара и дали постојат други нијанси освен црвена (како да имав слушнато дека имало и некој други бој)..Распарашај се..Или пак можеш да си ја купиш оваа фарба и само корените да си ги средуваш во текот на бременоста. :)

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас имам природно виткана, црвена коса. До пред некое време вадев прамени, сега се фарбам. Незнам што ми стана, и сега имам бакарна коса со црвени корени... :rofl: Со к'на нема никаков ефект, башка не се фарбам често. Докторката ми дозволува да се фарбам со таа фарба што ме фарба фризерката, и однесов кутивче го прочита, и вика немаш гајле. ;)

10. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Епа тогаш уживкај си, штом ти рекла така :D

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Труднички муабети

а може ли да се фарбаме на косите.. мислам првото тримесечје штетно ли е се фарбате ли вие феминки ???

12. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    Труднички муабети

јас мислам дека може само не се препорачува ради хормоните наши пошто може да не ти фати таква боја како што сакаш туку друга

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    природната ми е темно кафеава,, срега сум плавуша а досега имам подникнато 3 прста,,, до крајот цела ке ми биде кафеава.....од една страна немозам да се гледам никаква у глава,, а од друга најважно ми е здравјето на бебето....вследна коинтрола ми е во август да го прасам докторот

14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Пред 3 дена бев на прва контрола и баш ја прашав докторката за фарбањето,на што таа ми одговори дека слободно можам да се фарбам... :)

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    супер штом можеме да се фаребаме другиот месец планирам да се шатирам пак да си ја добијам бојата... ке видам каква ке излезам у главата портокалова :D

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Ќе си се фарбаме мајче ами не! :) Јас сум црна со голем број на бели влакна и неможам веќе вака да одам :emo: Утре одам на разубавување :inlove:

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јупии ќе го израдуваш мажето ти еве кај ке има земјотрес :D

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    И јас сум црна и на црна коса белите влакна и те како се познаваат. Јас немам многу (тазе почнав да белеам)
    Оние што ги имам со чупалица ги чупам, ама се повеќе нови се појавуваат и не е решение. :tmi:
    Уште малку сум на контрола кај матичниот, ќе го прашам и јас, штом добијам зелено светло од гинеколог право на фризер. :)

19. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Јас си се фарбам гајле си немам и без одобрение на матичната. Заборавив да ја прашам, само стварно не фаќа бојата баш убаво како вообичаено. Јас мислам дека нема опасност, братучедка ми на секои две недели се фарбаше и здраво живо ете го малото, ништо не му е.
    Слободно да си се фарбате, да си бидете убави трудници. :sun:

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Имам црна коса, ама сакам кафеава светла да ја направам.....фризерката ми вели освен со бланш друг излез нема.
    Ама начув дека бланшот не чинел сега,во бременоста? Ваше искуство?