Бојадисување на косата во текот на бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Nedzhla, Mar 7, 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Јас ама воопшто не се замарав со тоа со или без амоњак. И еве детево ми е живо здраво право

Espadrila likes this.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

со првото се исфарбав изгледа некаде очеток на 5месец е сега со второ сум 13 недела ќе ја истуркам веќе и сакам да се исфарбам што мислите. со 6 процентен хидроген

3. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Драга јас кога бев некаде 9-10 г.н се исфарбав со 6 процентен хидроген а после 14-15г.н се шатирав и тоа по одобрение на докторката, се разбира секогаш за се ја прашувам и се консултирам со неа и поради тоа што ми е прва бременост се ми е нејасно...Она кажа дека фарбањето и шатирањето не му сметаат на бебето туку на почеток е многу јак мирисот и на самата трудница да не и смета и затоа јас само што влегов во второ тромесечие си се средив и супер се чуствувам фала му на бога. Инаку на мене секогаш ми се допаѓа кога видам убава и средена трудница се разбира доколку и е одобрено тоа од д-р. Позз мила :*:*:*

sweet.woman likes this.
  4. espana

espana Популарен член

Јас во бремеоста не се фарбам,баш од причина што некои велат може,некои неможе,а и претходно само двапати во година се фарбав за посјајна коса,бојата на фарбата е слична со мојата природна боја.Сега веќе половина од должината е мојата природна боја,таман,здравје на лето ќе направам драстична промена :)

5. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Имам слушнато дека е штетно ама еднаш се офарбав заради веридбата. Малку ми се лошеше од миризбата и веќе не планирам да се фарбам до крајот на бременоста.

6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Јас си се фарбав цела бременост и се шатирав и ниту еден доктор не ми кажа дека е штетно за бебето, и фала му на бога се си е во ред до сега...Ипак ако се осеќаш дека не ти прија и дека ти се лоши не мора да се фарбаш, а ако ти е на премисла и имаш потреба од фарбање има и фарби без амонијак кои се препорачани во бременост.

iloveyou29 likes this.
  7. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

јас првите три месеци избегнував фарбање поради тоа што ми беше забрането од доктор, а откако поминаа тие три месеци сега си користам фарба без амонијак.

joy1 and okcenzi like this.
  8. kikin

kikin Популарен член

А за фарбање од старт е штетно? Мислам , дали може во првите недели, до 2 месеци? Искуство?

9. kallias

kallias Популарен член

Се што можеш да избегнеш до 12 недела од бременоста, е плус за бебенцето, многу е важна органогенезата во првите недели и затоа треба особено и големо внимавање за многу работи, фарбање не, лекови не, секс не....итн

10. mimidjon

mimidjon Популарен член

Јaс знaм сигурно зa првите 3 месеци,сите ми гo велеa тoa декa е штетнo.А сегa веке и решив дa не се фaрбaм дo крaј,штo ке биде зa 9 месеци нефaрбaње ништо,пoсле ем ке си јa oсветлaм пoубaвa ке ми биде.Сепак имa нели жени штo имaaт мнoгу бели влaкнa пa нaјдoбрo нека си прaшaaт дoктoрoт,нaјсooдветнo.

11. glisa

glisa Истакнат член

Jas koga bev na ginekolog , ginekologot mi kaza moja preporaka da ne se farbash pOradi amonijakot...no jas ne sa farbam so farba tuku so knna taa nema ni amonijak niti nisto...dali smeam da se farbam so knna ?

12. mimidjon

mimidjon Популарен член

Не сум стручнa навистина незнам и јaс се имам фaрбaнo сo к'нa нo aкo навистина немaш пoтребa oд фaрбaње пушти јa мaлку прирoднo.Мислам штетнo немa ништо вo неa нo сепaк не и гo знаеш тoчниoт сoстaв

glisa likes this.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Jas cela bremenost se farbam redovno so farba bez amonijak.

mariz and glisa like this.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Женски а што мислите за фарбање и правење нокти? Морам да се исфарбам некако , дали да купам од оние фарбите без амонијак?

15. manako1

manako1 Форумски идол

I jas kupiv od tie ama maticnata uste ne mi dozvoluva da se farbam.

16. ijoana

ijoana Истакнат член

И јас си купив фарба и се исфарбав мораше малку коренот да го замачкам многу бели влакна имам неможев така да шетам

MonaLee likes this.
  17. Poppins

Poppins Популарен член

и се фарбам и нокти све правам од старт а еве 6 месец сум јас мислам нема врска тоа се само некои муаб што се свртиле порано и заостанале јас од такви муаб ајде со убава фарба без хидр на Keune оние или како и да се викаа :D као демек штетно е што ми збореа на почеток ама после со нормал и све е ок тоа се само муаб глупости тоа не ни стига во организм ни па до бебо :!:

а зашо не ти дозволуе бе :?: чудно ми е скрос шо има врска тоа ..

*sisi* likes this.
  18. Annath

Annath Форумски идол

За фарбање ајде, се толерира, ама нокти ако имаш лакирани или со гел, ќе те тераат да го вадиш кога ќе треба да се пораѓаш. Ноктите мора да бидат чисти!

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Во двете бремености се фарбав и правев нокти....па еве ги живи здрави прави!

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас би се воздржала од фарбање и ув ламби бар првите 3 4 месеци со оглед на тоа каква ти е ситуацијата.

Last edited by a moderator: Apr 1, 2017