со првото се исфарбав изгледа некаде очеток на 5месец е сега со второ сум 13 недела ќе ја истуркам веќе и сакам да се исфарбам што мислите. со 6 процентен хидроген
Драга јас кога бев некаде 9-10 г.н се исфарбав со 6 процентен хидроген а после 14-15г.н се шатирав и тоа по одобрение на докторката, се разбира секогаш за се ја прашувам и се консултирам со неа и поради тоа што ми е прва бременост се ми е нејасно...Она кажа дека фарбањето и шатирањето не му сметаат на бебето туку на почеток е многу јак мирисот и на самата трудница да не и смета и затоа јас само што влегов во второ тромесечие си се средив и супер се чуствувам фала му на бога. Инаку на мене секогаш ми се допаѓа кога видам убава и средена трудница се разбира доколку и е одобрено тоа од д-р. Позз мила *
Јас во бремеоста не се фарбам,баш од причина што некои велат може,некои неможе,а и претходно само двапати во година се фарбав за посјајна коса,бојата на фарбата е слична со мојата природна боја.Сега веќе половина од должината е мојата природна боја,таман,здравје на лето ќе направам драстична промена
Имам слушнато дека е штетно ама еднаш се офарбав заради веридбата. Малку ми се лошеше од миризбата и веќе не планирам да се фарбам до крајот на бременоста.
Јас си се фарбав цела бременост и се шатирав и ниту еден доктор не ми кажа дека е штетно за бебето, и фала му на бога се си е во ред до сега...Ипак ако се осеќаш дека не ти прија и дека ти се лоши не мора да се фарбаш, а ако ти е на премисла и имаш потреба од фарбање има и фарби без амонијак кои се препорачани во бременост.
јас првите три месеци избегнував фарбање поради тоа што ми беше забрането од доктор, а откако поминаа тие три месеци сега си користам фарба без амонијак.
Се што можеш да избегнеш до 12 недела од бременоста, е плус за бебенцето, многу е важна органогенезата во првите недели и затоа треба особено и големо внимавање за многу работи, фарбање не, лекови не, секс не....итн
Јaс знaм сигурно зa првите 3 месеци,сите ми гo велеa тoa декa е штетнo.А сегa веке и решив дa не се фaрбaм дo крaј,штo ке биде зa 9 месеци нефaрбaње ништо,пoсле ем ке си јa oсветлaм пoубaвa ке ми биде.Сепак имa нели жени штo имaaт мнoгу бели влaкнa пa нaјдoбрo нека си прaшaaт дoктoрoт,нaјсooдветнo.
Jas koga bev na ginekolog , ginekologot mi kaza moja preporaka da ne se farbash pOradi amonijakot...no jas ne sa farbam so farba tuku so knna taa nema ni amonijak niti nisto...dali smeam da se farbam so knna ?
Не сум стручнa навистина незнам и јaс се имам фaрбaнo сo к'нa нo aкo навистина немaш пoтребa oд фaрбaње пушти јa мaлку прирoднo.Мислам штетнo немa ништо вo неa нo сепaк не и гo знаеш тoчниoт сoстaв
Женски а што мислите за фарбање и правење нокти? Морам да се исфарбам некако , дали да купам од оние фарбите без амонијак?
И јас си купив фарба и се исфарбав мораше малку коренот да го замачкам многу бели влакна имам неможев така да шетам
и се фарбам и нокти све правам од старт а еве 6 месец сум јас мислам нема врска тоа се само некои муаб што се свртиле порано и заостанале јас од такви муаб ајде со убава фарба без хидр на Keune оние или како и да се викаа као демек штетно е што ми збореа на почеток ама после со нормал и све е ок тоа се само муаб глупости тоа не ни стига во организм ни па до бебо а зашо не ти дозволуе бе чудно ми е скрос шо има врска тоа ..
За фарбање ајде, се толерира, ама нокти ако имаш лакирани или со гел, ќе те тераат да го вадиш кога ќе треба да се пораѓаш. Ноктите мора да бидат чисти!
Јас би се воздржала од фарбање и ув ламби бар првите 3 4 месеци со оглед на тоа каква ти е ситуацијата.