Бојадисување на косата кај мали деца

Дискусија во 'Дете' започната од Ketchup, 14 јули 2018.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    И ова многу ме нервира :) Кога некоја мајка ке ми речи ах сега сме валкани и несредени па кога ке пораснат тогаш че ги средувам
    Не мајка тогаш не им требаме ние тогаш сами kе се средуваат :)

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.030
    Не носам деца по ресторани, досадно им е. Не ги учам да седат со таблет/телефон, има време за ресторани кога ќе пораснат. Бушави коси, валкани алишта и црно под ноктите им е секојдневие на моите. Ама дома, во двор, сигурно дека за излегување се чисти и средени.
    Делам мислење со @danichap, со деца само на места каде што можат да се изнаиграат и да потрошат енергија, па да седат мирни и да јадат. А игра и среденост не одат баш рака под рака.

На azelea, cresa-jagoda, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Ама ти си супер мамичка ти завидувам да знаеш :)
    Ете ние секој ден сме фарбани и само по ресторани јадиме (не знам да кувам)
    Јас не носам деца у парк, обично само дома си седиме и co таблет се занимаваме :)

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.250
    Допаѓања:
    67.795
    Јас нема да ја фарбам, се надевам ни сама нема да се фарба, има преубава боја на косата. И јас не се фарбам зашто си ја сакам ептен бојата.
    Ама, ако изрази понатаму желба за некое шаренило и најдам безбедна, детска и нетрајна боја би и го направила ќеифот. Инаку после од инат ќе се фарба. ]:):D

На cresa-jagoda и zalosna им се допаѓа ова.
  5. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Јас досега немам слушнато некоја мајка да си ја офарбала ќерка и со трајна фарба со хидрогени. :?:

Еве денес баш видов во продавница hair chalk, како пенкалца се со боја за коса за деца. Стои се дури не ја измиеш косата и се потполно безбедни.
    Да и порасне малце подолга ке направиме некое праменче, зошто да не. :inlove:

6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.372
    Допаѓања:
    183.333

Ова е тоа што мене ми е крајно невкусно. Децата треба да бидат деца. И со црно под нокти, и бушави, и не знам уште какви, тоа е дете што си игра. Сигурно нема со песок и пластелин да игра на 15год. кога може и да се фарба и сѐ останато што е соодветно за таа возраст.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Глупости