Бојан (Глигор Поповски)

Discussion in 'Книги' started by katerina222, Nov 24, 2013.

1. katerina222

katerina222 Истакнат член

Ја имав оваа книга за лектира и едноставно се воодушевив од сликовистата во книгава.. Едноставно читам и потонувам во неа :)

..Ја имате прочитано, ако ја имате како ви се допадна (интересна, досадна..)

мислам дека ја нема темава

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Леле темава... ми побуди чувство на носталгија, убаво така... :)
    Многу ја сакав книгава и толку се соживував што кога се бранеше од волците се штрекнував како да ќе ми дојдат на врата, а и некако ми се чинеше дека ми е ладно цело време.
    Преубаво книџе, се надевам се‘ уште го обработуваат како лектира во основните училишта.

3. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Aхх Бојан :inlove:
    Kнигава мислам дека сум ја прочитала за рекордно време :D читај читај после очите ко филџани ми беа :D Mислам дека во основните школи е задолжителна ама и не направиле грешка :)

4. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Ај некој милостив да ми го прераскаже Бојан како лик :$

5. Dazey

Dazey Истакнат член

Мислам дека оваа беше една од кајубавите лектири што ги имавме во основно. Ја имам читано неколку пати и сеуште ми има останато во сеќавање, дури пред некое време му ја раскажував на син ми како приказна за пред спиење. Преубава книга што мора секој да ја прочита, навистина.

6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Бојан ми е една од поинтересните лектири. Убаво се сеќавам што се случуваше. Два пати ја прочитав и пак сакам да ја читам.
    Од описите, преку карактерите на ликовите, па се до искажувањето на нивните чувства, се е супер напишано.

7. 24646a

24646a Нов член

Ја има некој прераскажана Бојан ако ја има некој ако може да ми ја прати ве молам :D

Ја имате прераскажано Бојан?

Last edited by a moderator: Dec 30, 2014
  8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Првиот пат кога ја читав,првиот дел оној зимата,значи подосаден немаше.Си реков лелелле досадна книга.Потоа дојде делот со девојчето од градот,Елена. Лелел прекрасен беше.. се заљубив во Бојан. И бев љубоморна на девојчето.
    Вториот пат кога ја читав и првиот дел ми стана прекрасен. Ух,ух,ух прекрасна е лектирава. Да си ја прочитате сите не чекајте на готово. ;)

9. 24646a

24646a Нов член

почнав да ја чотам ми беше глупава и ја оставив

10. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Во основно лектирите ги читав ко ради реда и ретко на која и ја памтам создржината.
    Бојан ја имам прочитано 6 или 7 пати не знам точно, ја имав дома и летно време ја препрочитував.
    Книгава изобилува со такви описи, со таква сликовитост што сосема те пренесува во тој свет.
    Особено ми се пријадуваше качамак со сланина секогаш, или пак компири во жарот кога печеше.Можев дури и мирисот да го осетам мислам.
    Прекрасна книга.

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ова е книга за, ако не се лажам, седмо одделение, но нас не ни ја дадоа како лектира па ја читав подоцна, дури на крајот на средно, така да ми изгледаше малку досадна, но ја прочитав до крај.

12. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Не знам за другите,ама мене лектирава ми е многу досадна и многу е како развлечена:x

Cutiepie1 likes this.