Aу не ми го спомнувај темниот па тој колку го имам барано ама не го најдов Ништо ќе морам некако да ги набавам од надвор.
Здраво девојки Да ве прашам дали некоја од вас со посветол тен и светли очи пробала ваква боја? И како стои? Дали изгледа вампирски многу? или Исто така кое бројче во Golden rose е најслично или како оваа нијанса? И мат да е.
Прв пат купувам карминчиња и не сум премногу упатена.Ми треба сега баш за нова година карминче со темна боја, темно црвена накај виолетова, темно.Колку што прочитав од голден роуз мат се убави, и не се скапи, до 150.Па предложете ми бројче по можност од голден роуз, ама и немора, може и од некој од кој што сте задоволни.Нешто вака како првиот.
Јас имам таков темен, виолетов кармин, сличен како на мојов аватор, ама од сефора ми е, ако имате кај да купите, препорачувам, супер е. Bewitch me е бојата, и мат е. Еве го: Вака некако изгледа на уста:
@marama и @christinnn од голден роуз бројче 136 ка јас ист гледав таков. А и од дон жуан ама бројче не памтам. И покажав слика на продавачката и таа ми помогна одма ми најде такви боички..
Жени, шо боичка е оваа на дада Кира? М? Баш вакво, нит црвено, нит бордо, нит розе, нит лила...? И на девојчево што нема смисла цела слика да ја ставам? Женчиња?
@senza.parole , првиот кармин повеќе влече накај розе, ама можеби зависи од природната боја на усните и тенот - мене многу ми личи на оној од Essence - wear berries. Вториот најверојатно е средно-кафеава нијанса, која многу ме потсеќа на Seventeen 12, од мат колекцијата.
@senza.parole 144ka во голден роуз гледам го има по сите аптекии секако во Голден роуз. Баш таков е како на сликата.
Ако мислиш на оној во сиво пакување (2000) го имам истиот и нијансата не е таква туку на виолетово и побледа, а овој од сликите на @senza.parole е повеќе на црвено (барем оној на втората слика).
Фала на сите предлози, женчиња. Уште да ми кажете еквивалентна мат варијанта на 154 Бургундито од Gosh? Не дека на овој нешто му фали, ама моментално не сакам ич да е сјаен.