@babyblond Добра нијанса е и тој, само што не е онаков како на прикажаните слики. Секако не е скап и не мора да му се мислиш премногу дури и ако не ти се допадне
@Salome essence 01 frosted е потполно иста нијанса, само не остава така јака боја http://nd05.jxs.cz/818/091/5391c964ae_83406422_o2.png
^^ Знам за овој кармин ама остава таков седефаст финиш со светки, а на мене ми треба мат кармин и да го поминам со сјај за така да изгледа.Сепак фала ти @Elence93
Koj e љубител на бордо нијанси на кармин им го препорачувам овој на Макс Фактор. Вчера го купив и прв пат го пробав денес и презадоволна сум.Нијансата на бојата е мн убава,карминот е хидратантен и има убава текстура и што е најважно устата не ја суши и не се собира.И траен е доста. И како втор кармин кој го користам периодов мн и од кој сум мн задоволна е Менхетн 56U(X-treme last&shine).Преубава темно виолетова боја. Веќе второ паќетче користам од карминов,предобар е!Веќе ни лабело за уста не ставам толку,нанесувам од карминов само и имам забележано доста ми ја штити устата од пукање.Воопшто не ја суши.И траен е секако. Користам и Nude нијанси исто така,но периодов повеќе темни кармини,ги обожавам.
Јас го земав вчера во ДМ во сити мол,имаше мал попуст на некои артикли од Макс Фактор. Карминов беше 420 ден. И некои маскари им беа намалени исто така, 10-20%.(2000calorie,masterpiece transform..).
Скоро го купив карминов, а бојата ми е една од омилените. Rimmel London - lipstick by Kate Moss 105 Евтин е, некои си 200 денари, а мислам и дека беше на попуст во ДМ.
На вторава слика мисам на последниот кармин, знаете негде кај нас дали има ваква темно кафеава боја, по можност мат?
Ваков темно кафеав кармин немам сретнато,ама јас имам моливче за уста oд She ваква боја.Многу слична боја се добива,мат е.
Ни јас во мк не сум сретнала ваков кармин ,но еве ако порачуваш од нет ти го препорачувам карминот на NYX Maison , ги има на ибеј а и не се скапи околу 7-8 евра се со се поштарина Имам порачувано кармини од оваа фирма и сум презадоволна