Да си самоодговорам. Го најдов перфектното црвенкасто/кафеаво моливче ми се чини исто е како на сликата на Зерва е козметика која е на природна база , не знам каде има на друго место јас бев на гости во Битола викендов и си земав. Професионална шминкерка која што работи со оваа козметика и ја продава воедно. Моливчето е нијанса royal red и чини 430 денари.Кармините им се околу 800 денари.Јас пробав со римел 240 undressed а мислам дека може и со посветол да се проба нема да е лошо.
Ваква боја на кармин,само да е квалитетен? Го имам од Golden rose matte 23 и бојата е убава,но премногу ми е сув и не се размачкува рамномерно
Ги има ли овие во Струмица и каде? Види го прикачениот фајл 194521 Ги има користено кармините некој? Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.
Конечно ја најдов оваа нијанса на Мејбилајн Lavenfer Voltage 1000 , ќе ја порачам па кога ќе ми стигнат карминчињата на wet n wild ќе ви се пофалам
Denes go zemav ovoj karmin na Aura,matte,i moram da go pofalam. Jas go zemav ovoj,612.Mi se dopadna bojata,temno violetova.Vednas go probav i sum prezadovolna i od nijansata i od trajnosta.Mi izdrza dosta dolgo,a i jadev so nego i ne se ni mrdna od usta.Ne se sobira i ne ja susi ustata sto mi e mn. bitno.Od mene cista desetka.Ke kupam denovive i nekoja nude nijansa. 289 den. go kupiv,od DM.
овие три и лабело на крај и ништо друго не ти треба. 115 денари се, ем поевтино ем поубаво од кармин. Овој 34 го купи и другарка ама испадна не и стои пошо има мали усни, затоа прво пробајте некој темен кармин дали ќе ви стои па после купете го.
@Leichka доста квалитетни се на Римел, има Ластинг финиш и Кејт Мос колекција, 200 ден. се и едните и другите. Инаку, сте го виделе Rimmel Lasting Finish Lipstick - 070 Airy Fairy? Да не одам џабе до ДМ
@Winter Lady Не, мат кармините од Авон ги имам сите, баш вакви како овие нема. Овие им се од апсолутна боја колекцијата и убави се ама јас ги скам баш овие бои, но мат.
Da gi ima vo apsolutna boja sega gi vidov.Znaci ti sakas vakvi boi mat karmini bez razlika dali od avon ili bilo koja marka ako najdam ke ti kazam
ги пробував вчера во дм конечно ги донеле Аура мат кармините . ПРЕДОБРИ СЕ!!!!! И новите коректори ги има исто така