Кога веќе ги нема овие долготрајниве кармини на L'Oreal, дали можете да ми препорачате некоја друга марка на кармини, кои се мат и долготрајни, во вистинска смисла на зборот.
Девојки, а да не имате видено негде низ парфимерииве кармин со златен сјај (бојата не е важна), како поранешните Маркинс од Рубин кармин? (За подарок ми треба)
@Lepaaa Само на овие ми текнува https://aperfectmasquerade.files.wordpress.com/2013/08/sam_0520.jpg Rimmel Lasting Finish 210 Coral in Gold Rimmel Moisture Renew 620 Coral Queen
Пред неколку дена ми стигна карминчево на Wetnwild Dollhouse pink , преубава светло неон розева нијанса ,искрено не очекував дотолку трајност на карминчињава за таа цена, 100% е мат, дури тие што имаат суви усни може проблем да им прави (да има се собира на одредени места) но мене ми е супер, имаат преубави нијанси , и уште две чекам да ми стигнат vamp it up i ravin raisin,а кај и да е ќе им ги изнакупам сите
Го имав тој и е баш нуд боја, ова што го барам е нешто како моливот на есенс сатин мауве, само посветло. (Ама обаснив...)
Golden Rose 2000 имаат таков кармин, малку посветол од mauve моливот на Essence. Потсети ме до вечер да ти пишам која бројка е, моментално не сум дома за да се разбуричкам.
Што да ти кажам , многу тешко , јас барав на Лореал во случај да не имаат па и да не е мат но не , гледав дека постои таква боја на Римел од линијата Кејт Мос 04 но едно време ги немаше другите бои освен црвената , можеш да провериш , еве за ова зборам, мада не верувам дека ги донеле.. од другиве фирми тешко , еве јас овој што го надов од wetnwild воопшто не е скап, заедно со поштарина ми излезе околу 5 евра тоа е 300 денари ,а карминиве за таа цена се супер , и ако порачуваш од нет можеш да си го порачаш
Ваква нежна розева нијанса ? Не ми е битна цената. Може да биде и MAC кармин или било кој долготраен и поквалитетен
Ефтини а убави карминчиња ми се Colortrend kiss 'n' go oд Авон. Многу често се на попуст до 80 денари, обично се движат од 100-180 денари. Јас имам 6 карминчиња, 5 различни нијанси една ја имам два пати поради што ми загина карминчето а соодветна боја неможев да најдам од другите кармини па додека го чекав другиот го најдов првиот . Мене ми се навистина трајни, освен најсветлата Violet Friday која најбрзо ми избледува. Полу-мат се, читав дека не ви се допаѓа мирисот мене баш ми се допаѓа, појак е како ванилест ама после нанесување не се чуствива. Ги имам Poppy Love - црвена која оди малку на портокалово. Rich Ruby - убава црвена боја Doll Pink - оваа ми најомилена боја, жешко розева е. За лето е совршена иако јас преку цела година си ја носам. И плус најмногу комплименти сум добила Intimate - и оваа боја ми е поомилена зошто е специфична лилјакова боја, која не е чисто лилјаково туку нешто потемно. Повеќе ми се допаѓа за навечер, иако и денски си ја носам. Violet Friday - светло лилјакова боја, совршена ми е за преку ден.