Јас имам видено во Веро Џамбо маркетот, и во една парфимерија накај Кисела Вода кога се оди (кај Blizoo).
Конечно ги најдов Golden Rose Velvet Matte. Ја зедов 03 нуде боја, многу нежна. Моментално усниве ми се суви па прво ставам од Baby Lips Peach Kiss па после од карминов и е потполно мат . Вака нешто е бојата на моите усни.
Ми се допаѓа мат карминот на Аура Guess Who 701, особено во комбинација со лак од истиот бренд (Inches 311), но бидејќи двете заедно ми се скапи во моментот, може ли да ми предложите некој поефтин кармин, можеби има слична нијанса од Golden Rose?
Стигнати се во ДМ нови аура кармини, nude колекција на essence и нова лимититана колекција Catrice. Вчера ги гледав во сити мол
makedonkamak , топло ти ги препорачувам овие карминчиња на nyx , имам 2 и супер се за тие пари инаку јас од ибеј ги порачувам имам оставано линкови баш провери, ова transylvania мислам дека баш истата боја е
Девојки дали сте ги користеле кармините на Wet n Wild? Задоволни? pls линкче од каде ги порачувате Фалааааааа
@koritsaki, ги порачува од ибеј, има ставено на повеќе теми линкови. http://forum.femina.mk/threads/Омилени-продукти-на-месецот.5250/page-108 прочитај има тука пишано
Ми стигна карминчево.Јееееееес! Ми стигна за три недели што е според мене релативно брзо.Бојата е мноооогу пигментирана така да не треба многу за да се нанесе.Многу ми се допаѓа како ми стои ама повеќе ми е за преку ден кога има сонце.Само малку ми е дречлив, поточно јас очекував дека ќе биде понежен ама океј е и вака ми се допаѓа.Мислам дека кога ќе се исунчам уште поубаво би ми стоел.Совршено одговара со моливот на Есенс Wish me a rose.
Си купив многу убави мали карминчиња од ДМ на Аура розеви и лилакови 145 денари и траат подолго кога ќе ставам. Купив и сјај на Аура мат некоја нијанса розева околу 275денари и не сум баш задоволна. Дека трае да, трае, но брзо се суши устата и се собира сјајот многу грдо делува како да ми е испукана устата. Нареден пат ќе купам од истите сјаеви, но од обичните, сигурно се поубави тие.
Ova se ombre lips i ne se dobieni vaka so eden karmin isklucivo.Mnogu svetol nude karmin kako osnova i potemen moliv odozgora.Dosta svetla nude kako na slikava ima od novite Essence karmini,a vakov moliv ima mnogu ubav na Manhattan,jas go imam ist e kako na slikava.Samoostrecki e i e okolu 300 den.Proveri gi ima i vo DM i vo Schatzi.Ima nekolku slicni nijansi na ova,a i ista.Mnogu im se dobri,lesno se nanesuvaat,imaat ubava struktura i dosta se dolgotrajni.
Го имате некаде видено 05 cool nude карминот на Еssence од колекцијата „I love nudes“? Во ДМ ги има останатите четири нијанси, овој го нема