Јас зедов и темно лилаво моливче баш нијансата шо ја сакам ама лево е, цело се рони дур го ставам , баш ќе пробам и со црно сега ... thanke
wet n wild vamp it up јас го имам овој кармин и супер седи , евтин е 5 евра и го има на ибеј , ако порачуваш од нет земи си го 100% е мат. ако си од ск ѕирни ги кармините на nyx NYX Wicked Lippies - Betrayal
Вакво нештоо ми е потребно, ни мн лилаво мсм не темно.. кое бројче е овааа да не е можеби 29ка од новиве сеаа ама ми се чине дека е малку потемно ?
Ова карминче е на Wetnwild Bordeaux boulevard се вика и го имам пробано на тестер. Овие кармини ги имаш на ибеј и се по 5 евра. А нешто слично најдов на Maybelline Midnight plum , провери само дали ги има овие бројчиња по нивните штандови. И на Голден роуз
Dr. Elizabeth Ayoub, biomolecular and medical is issued an alert for lipsticks containing lead, which is a carcinogen. Recently the brand 'Red Earth' decreased prices of R $ 67.00 to R $ 9.90! Why? Because it contained lead. The brands that contain lead are: MARY KAY CLINIQUE ESTÉE LAUDER SHISEIDO RED EARTH (Lip Gloss) CHANEL (Lip Conditioner) MARK AMERICA MOTIVES LIPSTICK A V O N The higher the lead content, the greater the risk of causing cancer. After doing a test on lipsticks, lip was observed in the highest level of lead AVON. Care for those lipsticks which are supposed to have greater fixation. If your lipstick is fixed but is due to high levels of lead. Take this test: 1. Put some lipstick on your hand; 2. With a gold ring on this lipstick pass it; 3. If the lipstick color changes to black, then you know that contains lead. Хм...
Лилит, во врска со ова, јас имам ист ваков тест со златен прстен направено (поодамна), само на чисто лице (било каде може, јас на челото поминав со прстенот), и го имав истиот резултат како во погоре напишаниот текст. На местото каде што поминав со прстенот, се појави црна линија. Не знам дали беше до кремата што тогаш ја користев или пак некој сосема друг фактор беше клучен во сево ова, но јас бев шокирана. Така да не се само кармините канцерогени, има многу други навидум 'безопасни' елементи од нашето секојдневие кои за жал придонесуваат кон појавата на оваа болест.
Ај некој ако го има Golden Rode velvet matte 30 да постира слика како изгледа на усните.. Вака од слика примамлива ми изгледа бојата, ама кога купам кармин секогаш се разочарувам од бојата. Благодарам однапред!
Може некој да се слика со 28 или 29 од голен роуз велвет мат многу ме привлекоа боите но подруго е на устата https://scontent.cdninstagram.com/h...e15/11377642_944178528959864_1679854747_n.jpg
Конечно си ја пронајдов совршената нијанса на темно кафен кармин со ладен подтон.Се работи за Wet'n Wild-Mochalicious ала Кајли Џенер нијанса.Дефинитивно ми е следен на листата за нарачување. Таман ќе ми стигне за наесен. Ииии ако може да ми кажете иста ваква нијанса како карминов на девојката...Знам дека е исцртана со потемен молив за усни ама одамна барам ваква нијанса.Ми изгледа како совршена нуд боја.Другите што ги имам се или потемни накај кафеаво или на розево или премногу светли, па ми ја прават устата безживотна.По можност мат да е.
Ѕирни го мојот последен пост на блог да видиш дали ќе ти се допаѓа кбојата што ја имам на усните, но јас ваква боја добивам од моливчето на Essence satin mauve 06 и карминот на Aura 701 guess who.