Винтерке јас го веќе го имам 98 од Голден Роуз и мава на розево нијансата поточно е нуд-розева нијанса.И не е мат. Марамке ѕирнав и на твојот блог, одамна го имам видено постот со рецензијата на Аura Final Matte Guess Who ама не е таа нијансата која ја барам.Сега кога се спомна Аура се сетив да ја погледнам 601 нијансата од Absolute Matte линијата само да не ми е премногу светла.Ќе видиме. Сепак многу ви благодарам дами што се потрудивте да ми помогнете.
Само да го пофалам карминот на Estee Lauder- Spanish Red Најдобриот црвен кармин што сум го користела. Кремаст е, и иако преферирам мат кармини, овој е предобар. Бојата е баш црвена, не бордо, туку храбро црвена, совршен за вечерни излегувања. Трае доста долго, само еднаш го корегирам во текот на вечерта. И има прекрасно,златно класично пакување, кое уште повеќе го зголемува искуството. Оценка9/10 само заради високата цена.
Препорачајте ми некој nude кармин до кај 350 ден? И моливче за усни во слична нијанса. Нешто слично на овие.
И Аура 701 од мат кармините е таков. благодарност до @marama, зашто ја изгњавив пред извесно време по ЛП за карминов. Голден Роуз оние во класично црно пакување, бр.99 е прекрасен нежен. Најтемната нијанса од сликата е 99 (втор почнувајќи од доле), а и 98 е убав, ама мене лично ми е премногу светол.
Мислам дека во Голден Роуз продавничките е 90 денари. Јас мојот го купив од аптека за 70, мислам дека беше од Зегин, ама не се сеќавам, многу одамна ми е купен. Најомилен ми е од сите кафеави нијанси кои ги имам.
Карминчињава се стигнати кај нас, јас моето го земав од ГР на рекорд, цената им е 140 ден. Моето е 06 и сум презадоволна од пигментацијата, иако трајноста барем кај мене е преку сила 2 часа. ☺