Како што претходно спомнав, не можев да и одолеам на понудата на Wild and Crazy, па денес купив 3 сјајчиња за усни од истиот бренд. Немаше голем избор од кармините, а моливчињата не ми се допаднаа. Сјајчињата се доста конзистентни со дискретни светки и лесна, малку леплива текстура. Единственото нешто што не ми се допадна кај нив е силниот мирис на карамела, кој е скоро незабележителен откако ќе го нанесете сјајот на усните. Исто така, морам да ги пофалам производите на Paris Memories. Скоро се што сум купила од овој бренд ми се допаѓа. Мислам дека веќе имам зборувано за нивните лакови за нокти кои издржуваат и 7 дена без воопшто да се излупат. Денес решив да ги пробам нивните кармини. Станува збор за лесен, хидратантен кармин, чиј изглед може да се надоградува со повеќе нанесувања. Мириса на лабело од јагоди и е со средна трајност. Нијансата е измеѓу brick red и wine.
Definitivno si ja zemav naj prekrasna nijansa na karminnn gi nemav probano velvet matte karminite i ne ocekuvav koj znae sto no odlicno se pokazaa
Ако го сакаш баш овој кармин го имаш на ибеј еве овде http://www.ebay.com/itm/Sleek-Matte...Smooth-/301574160601?var=&hash=item46373880d9 , и можеш да си го порачаш , друга опција ти е на NYX во Александар Козметикс - нијансата Abu Dhabi
Леле бојава @koritsaki ова болдираното пари вреде, фала ти Да прашам нешто, овој молив го барав низ парфимерии и на 2-3 места го немаше и ми рекоа дека престанале да го произведуваат. Не знам дали е вистина тоа но ако некој го има купено или видено некаде нека ми сподели каде да го барам, премногу ми се допаѓа. Спојлер
Не знаев каде па постирав тука, нова Limited Edition колекција од Alverde, изгледа прекрасно! Кармините и сенките мххх...