Vo Aleksandar Kozmetiks, kaj trgovskiot Zebra, ima kozmetika na NYX. Ke pojdam i jas da si go zemam, ubavo izgleda.
@koritsaki Трансилванија е некако многу темен и не е во склоп со сликата, мислам дека тоа на сликата е Копенхаген. @Adi888 Александар козметик вршат достава и во други градови, пиши им на фејсбук.
И јас мислам дека трансилванија е мн темна нијанса. Тука така копенхаген е сличен Видов дека @Adi888 бара кармин но јас сепак би и ги предложила моливите од nyx гледам дека има многу задоволни а и таму има една нијанса која на мене ми е слична на нијансата која ја бара ади888 . Јас сум заљубена во нијансава. Спојлер
Дa девoјки, имaте прaвo, oвaa нијaнсa Transylvania е мaлку пoтемнa oд Copenhagen. Вo врскa сo мoливчињaтa истo Ади рaзгледaј си вaкa пo нет нијaнси зaштo ептен им се дoбри и мoливчињaтa јaс имaм 2 нијaнси, нo имaше слaб избoр нa нијaнси јaс кoгa бев и купувaв Ипaк јaви се нa тел и прaшaј си a дa мoжеш дa пoрaчaш штoм си oд друг грaд
Како сте задоволни од кармините на Алверде? Од новата линија Oriental Bazaar ја намерачив кафеавата нијанса, затоа што тој што го имам од Римел ми е апла при кај, а не можам да го најдам на залиха. Нијансата ми е една од оние што морам секогаш да ги имам во несесер затоа што ми е во топ 3 од оние што најдобро ми прилегаат. Станува збор за оваа од лево Muskat-Brown.
@Giovanna vcera bas go zemav kafeniot karmin na Alverde, preubav e Go nosev denes nekoi 4-5 casa, jadev i piev so nego i moram da kazam deka solidno izdrza, prijatno sum iznenadena. Prvpat koristam karmin na Alverde inaku i strukturata e polumat, vsusnost mnogu slicna so Rimmel karminite A citam deka omileniot ti e na Rimmel, taka sto prilicno sum sigurna deka Alverde ke ti se dopadne. Patem, Muskat Brown e son nijansa, preubava kafena sto recisi na sekogo bi mu stoela, univerzalna i sovrsena i za posvetol i potemen ten Inaku, vo zivo e potemen od slikata za nijansa-dve. p.s. sorry za latinicata
Ти благодарам многу @Sexybaby86 и онака бев решена да го пробам, ама па сега од кога ти ми потврди, без размислување ќе го земам штом ми падне во раце
Новата линија на Алверде ја има и во Капитол. Денес го земав кафениот кармин и нијансата е совршена, мене на усните ми е многу слична на моливчето од Esssence satin mauve. Цената е 280 денари ама некако ми изгледа помал од вообичаени пакувања на кармини.
Овој кармин е речиси ист со 240 undressed на Rimmel и 16-ка од Golden Rose Matte линијата. И јас сакав да го купам, ама ист ми е како овие кои веќе ги имам па се откажав. Чисто онака информативно, да си знаете ако не успеете да го најдете.
^^ #240 undressed е мнооогу посветол од #16 Golden Rose. Мене ми немаат врска еден со друг. А, овој новиот на Алверде ми е повеќе како #16-ката. Бар на слика. Во живо немав прилика да го видам. А, каков е тој што "мава" на виолетово од овие новиве?