dali moze da te prasam dali znaes milo kade mozam da najdam vakov lak ovakva matte boja.... dali nekoj voopsto znae jas se ubiv od trazenje na lakot no ne najdov nikade... imate videno nekade ovakva boja na lak???
ovoj e nekako za nijanska posvetol no super e.. ti blagodaram duso ke se potrudam da go najdam kaj nas vo stip po prodavnicite bidejki ovde nemame i nekoj golem izbor na dukani od matte dosega imam videno samo lakovi na golden rose a na flormar ne ...Ali kako i da e fala ti mnogu za informacijata
Дали би можел некој да ми помогне за оваа нијанса? Дали некој од кармините на Golden Rose има ваква или приближна нијанса?
Golden Rose 2000 Lipstick нијанса 144 мислам дека е баш таква како што бараш. Ја имам пробано мене ептен ми се допаѓа. Ако ти е важно дали е долготраен да, долготраен е и хидрантен.
Нијансата 144 со сигурност не е таква, Tinissima. По малку зависи од природната нијанса на усните, но крајниот резултат е виолетова mauve нијанса, oсобено на неонска светлина. На дневна светлина повеќе наликува на онаа нијанса која ја бара Jenniffer (зошто на сликиве различна е и светлината). Најдобро побарај го тој од Flormar. Не се многу високи со цени, а ќе ја имаш идентичната нијанса.
Дали некоја во скоро време купила од моливчињата за уста од есенс? Сменета им е текстурата или ми се чини?
Јaс имaм три мoливчињa нa Есенс. Soft berry, cute pink , femme fatale. Првите две се мн меки дoдекa црвенoтo некaкo е тврдo и пoтешкo се нaнесувa. Нo супер се зa тие пaри. Инaку soft berry и femme fatale ги имaм купенo пред месец ипoл