@LaraSolare Пробај да ставаш крема за околу очи на усните половина час пред да ставиш моливче. Мене ми помага многу, не ми се суши устата, изгледа негувано и моливчето не се собира.
Мoливчињaтa нa Импaлa oсвен нa Бит пaзaр ги имa некaде нa др местo вo Ск, вo некoјa пaрфимеријa? Нa зеленo пaзaрче ги имa? Нa Есенс ги рaсипaa мoливите..
Моливчињата од Есенс ептен ги расипаа и сега зедов од мода. Преубави се, меки и доста траат. Утре ќе ставам слика да ги видиш.
jas gi obozavam temnite boi, bordo osobeno mi se dopagja, i mnogu sakam da si ja crtam ustata i da i stavam jaki boi :3 no ponekogas mi e neprijatno zosto site me gledaat nekako cudno
Nema sto da ti bide neprijatno,ovoj period se moderni temnite karmini,ako sakas ubava bordo crvena boja zemi si go mat karminot na golden roze br.20
Девојки дали има фиксатор за кармин? Lipfinity на Макс Фактор има такво фиксаторче што оди со сјајот заедно, но мене ми треба што се продава посебно бидејќи не ми се купува сјајот само поради фиксаторот. На нет го најдов овој од Арт Деко и дали го има кај нас?
Јас имам фиксатор на Lipcote (го нарачав преку интернет) и не сум воопшто задоволна. Ставив само еднаш над кармин од Лореал, сакав да ми трае додека бев излезена на ручек, ама не издржа ни до пола. Устата ми ја пресуши и почна да излагаат како парченца собран кармин. Истиот кармин, а и било кој друг, постепено се брише при јадење ама ова буквално се лепеше и ми фалеа како партали од устата. Одвратно! И што е најтрагично не можев да ставам слој одозгора туку морав да ја тријам цела уста за од ново да нанесувам. Користам постојано мат кармини, а имам и водоотпорни ама никогаш до сега не сум имала ваков проблем и од тогаш ене го така ми стои за некогаш можеби ако се решам пак да му дадам шанса. Во меѓувреме на обичните им ставам слој пудра во прав и издржуваат повеќе отколку нормално, плус се матираат.
Jас обично правам со мат кармините: прво ќе нанесам тенок слој течна пудра, па кармин, па малце ќе шприцнам од фиксаторот за шминка и карминот издржува цел ден на факултет. Не знам дали ќе функционира ако ставам база за сенка, до сега не сум направила ваков експеримент. Се надевав дека постои нешто што нема да направи се' со кармин што ќе допрам. Кога ги гледав туторијалите на ДМ со Дадар се воодушевив од Lipfinity и фиксатор за кармин ми е must have.
@buttercup5 не сум ги гледала видеата едно зошто Дадар не го почитувам многу како мејк ап артист, а второ зошто видеата се спонзорирани и производите по дифолт МОРА да му се допаѓаат. Како и да е пробај, можеби твоето искуство ќе биде поинакво од моето
да ве прашам малку оффф , што мислите која боја на кармин ке биде следна актуелна? Бидејки темните се во мода сега , но нежната розева ке биде актуелна во 2016 год па дали ке има пресврт од мн темни на светлонежни кармини ?
@anakonda88 Не мислам дека многу ќе се промени од практични причини(секој сака да си ги дотроши купените), ама мислам дека на пролет и на лето ќе се сврти пак на посвежи бои. Некако такво е чувството на пролет, розеви, праска боја, плус сега нежно розова кварц ќе е во мода мислам ради изборот на Пантон, на лето кавеави, нуд бои... Малку ќе се изненадам ако сина е модерна