Девојки еден предлог од мене за евтини мат кармини, или овие можете да си ги користите над сјаен кармин за да го направите мат. Околу 50 ден се, јас пред да ги нанесам нанесувам лабело за да не ми ги исушат усните. И да доволно е еден слој ако нанесете повеќе потешко се сушат и не изгледа толку убаво. Има и во нуде нијанса ама заборавив да ја сликам, со потемно моливче во било која боја изгледа преубаво. И да, ги користам некое време и не ми предизикале никаква алергиска реакција.
Јас би ги спомнала и мат течните кармини на MeNow, ги нарачувам од eBay по смешна цена од околу 1$. Имам моментално 4 (чекам уште неколку нијанси да ми стигнат) и тврдам дека до сега не сум имала никаква реакција од истите. Слободно ѕирнете и на YouTube има доста рецензии за нив, водоотпорни се и не се размачкуваат. Маана им е тоа што ја сушат устата па затоа задолжително лабело под нив и се по малку лепливи ама со слој пудра во прав се регулира тоа. Спојлер Чекам да ми стигнат и од мат кармините во форма на моливче (слични на Голден Роуз што се) само што се долготрајни и водоотпорни. Не сум ги пробала сеуште ама до сега само позитивни критики има за нив. Спојлер И последни мат сјаевите на QiBest (исто така има многу рецензии за нив на нет) имаат прекрасни нијанси и многу подобар финиш од првите на MeNow, односно не се лепливи. Спојлер Пишете на eBay - matte waterproof lipstick и ќе ви излезат од еден куп продавачи ако некој е заинтересиран да ги проба. За составот не знам да ви кажам, на мене немало никакви реакции ниту пак сум слушнала такво искуство. Би рекла дека се на исто рамниште со сите оние "drugstore" кармини на кои што никаде не го пишува составот, а на велико се користат. Оставам на вас да одлучите, мене за повремено користење ми се ОК.
@Artemission Јaс oд oвие првите нa сликaтa имaм еднo рoзевo нo бидејќи нијaнсaтa не ми се пoгoди т.е. некaкo зaбите жoлти ми ги прaви, не гo нoсaм. А тoa кoлку се стaбилни немaм кoментaр, ни сo м.вoдa не се бришaт леснo. А интересни ми се гледaaт и oвие нa пoследнaтa сликa пoтoчнo 18 е супер нијaнсa мoже дa пoрaчaм некoлку нијaнси oд нив
@Artemission од првите едно време ги имаше на битпазар, тогаш продавачката ми рече многу биле убави и мат, сега ги нема веќе, криво ми е што не си зедов едно.
@koritsaki Јас ги отстранувам со масло (кокосово, арганово...) односно нанесувам, оставам да отстои и се впие некои 10тина секунди и после ги тријам усните една од друга. Поминувам со влажно марамче и ништо нема. Им ја научив цаката инаку претходно мака мачев додека ги тргнам @buba4e89 секогаш може да се порачаат од интернет
@Artemission јас тие како моливчиња ги чекам да ми стигнат. Едвај чекам добри коментари имаше а цената е смешна.
Баш денес ми стигнаа моливчињава во контекст на муабетот Ми дојдоа спакувани сите поединечно во кутии, обележани со бројчето од нијансата. Имаат состав (кој патем ќе го проверам и споредам со други кармини кога ќе имам повеќе време), рок на траење и мало упатство внатре. Да бидам искрена многу поубаво и поквалитетно изгледаат од тие на Голден Роуз. Повелете и сликички...
И јас имам слушнато за овие. Преубави се во боите. Ајде пиши ми дали се сварно водоотпорни? И ако не ти е проблем остави линк од каде ги порача. Истото важи и за @Rose96
@Artemission и моите стигнаа хахахах утре слика ќе поставам. Од кај оваа ги видов под видеото има линк од селерот. @lovemme
@lovemme јас ги земав од овде Уште утре ќе пробам некој, ма да влогеркиве тврдат дека се скроз водоотпорни. @Rose96 едвај чекам и твое мислење И јас ја гледав оваа (меѓу другите) пред да ги нарачам Кои нијанси ги зема?
@lovemme да не се мислиш нарачај ги, скроз се мат. Генерално мислење... На уста имам чувство како да носам обичен кармин со слој пудра во прав. Јас издржав вчера да го носам повеќе од 8 часа на мене и еве ме денес пак со друга нијанса само. Суви се малку како и сите мат кармини, ма да јас немам проблем со тоа, најчесто такви и носам. Прецизни се, лесно се нанесуваат и пигментирани. Долготрајни се, јадам, пијам и не се поместува, но како да се перута после некое време па го пребришувам со салфетка или влажно марамче, нанесувам нов слој и гајле нема.
Е овие двата се баш такви јас ги имам првиот не е мат но е малку порозев а вториот мие на голден роуз и ми е преубав мат е го купив околу 130 денари мислам беше и преубаво стои кога ке ја отцрташ устата и ке го нанесеш баш исти е ко овој што го бараш .