@Veki4kaa Milani matte glam , кaрминиве се oкoлу 6 дoлaри ги немa вo мк нo aкo сaкaш ќе ти дaдaм линк oд кaде дa гo пoрaчaш
Моето ново откритие - кармините на LA girl USA. 3 долари е еден , сега планирам да порачам неколку скоро сите бои ми се допаѓаат
http://m.ebay.com/itm/MILANI-COLOR-STATEMENT-MOISTURE-MATTE-LIPSTICK-/281574343102?nav=SEARCH Eve link
Девојки бидејќи немав можност да најдам таква боја, ко што имам погоре, се снајдов со друго нешто, побарав на youtube како да направам кармин од сенка, земав сенка што не ја користам таа боја, ја помешав со крем лабело од тегличка тие лабела на авон шо се, и малце крем пудра и малце камена, испадна убава боичка, е сега не е којзнае колку пигментирана, ама ако ставиш внимателно и на крај врз бојата малце пудра испаѓа нешто како полумат и плус така повеќе трае. Еве како ми испадна мене - А можете и на друг начин ако сакате некоја боја а ја немате во моментот, да ставите лабело па врз лабелото сенка, боја каква што саката па па лебело и на крај малце натапкајте со камена пудра. Исто така можете врз секој сјаен кармин ако сакате да биде мат, малце камена пудра да ставите и испаѓа совршено мат, и подолготраен е карминот, а да не биде само кармин и пудра можете моливче, па лабело, па кармин и на крај пудрата.
Девојки,малце ќе бидам оф топик.Дали сте ги пробале кармините на Giordani gold?Какво искуство имате со нив?Вредат за дадените пари?(500-600ден)?
Gosh intense lip color, 303 Богами интензивна боја, розово/лила со син подтон. Минус, не е долготраен.