@Biodevojka мислев да направиш споредба помеѓу Vaseline, оригиналниот чиј состав е само petrolatum и составот на некое стандардно лабело, еве пример на Nivea. Што би препорачала ти да се користи повеќе?
Здраво драга, доколку јас би требала да бирам за себе што би користела одговорот е ни едно ни друго. Нафтените деривати се добиваат како што кажува и самиот збор од нафтата и постојат повеќе видови како парафинум ликвидум, петролатум, микрокристалин восок, парафин итн. Вазелинот е чист нафтен дериват со оглед на тоа што пишува петролатум, а лабелово има микрокристалин восок кој е негова варијанта. Имаш еден куп природни лабела како алверде, логона, санте, хаушка итн. кои не содржат нафтени деривати (она на алверде е 70 ден). Може и многу лесно да си го направиш сама со рицинусово масло и чоколадо, ќе добиеш фантастичен производ кој навистина негува. Проблемот е во тоа што нафтените деривати не се дермокомпатибилни и немаат никаква улога во негата на кожата, а згора на сѐ и не се биоразградливи. Поздрав
Девoјки некoјa oд вaс ги имa прoбaнo кaрмините нa Инглoт? И ме интересирa штo ценa се вo Мк? Сaкaм дa пoрaчaм двa нo дoстaвaтa им е скaпa и се мислaм
Пишав во темата на Golden Rose, сув е многу, ги истакнува линиите на устата а по пола саат и ми се распука. Броj 03 го земав, не знам дали другите ниjaнси се подобри во тоj поглед. Инаку траjни се, имав на рака пробано неколку ниjaнси и едваj го измив. 245 денари е.
Девојки значи вака - сликава е мојаа, ама бојата на устата ја добив на тааз, многу ми се допадна ај препорачајте ми некој кармин и сјај во таа бојаа - измеѓу праска и њуд нијанса, само повеќе накај праска да оди
Rimmel Moisture Renew 644 Let's get naked bourjois rouge edition 03 peche cosy Rimmel The Only One Lipstick – 700 Naughty Nude
Жени , некоја да ги има пробано кармините на NYX Liquid suede , тие од последната слика погоре? Јас порачав од страната нивна 2 боички па да видиме дали ќе се добри
Jас вчера го земав бр.10 ФЕНОМЕНАЛЕН Е прво бојатаа-мислам дека е еден и единствен во мк,онаа популарна боја розе-сиво. Јадев пиев и не ми мрдна едно 6-7 саати ќ. Мене не ми беше сув многу туку се чувствуваше она velvet чувство на устата. Инаку е dupe за lime crime Cashmire i Colourpop Trap