Essence - 12 Wish Me a Rosе, или пак Pretty Mauve моливот на Алверде, малку е понеутрален ама супер е.
Мацо, јас би ти го препорачарала Max factore ruby tuesday. Чиста езотерика, не го менувам за ништо. Еве ти линкче http://makeupandbeauty.com/maxfactor-color-elixir-lipstick-ruby-tuesday/
Аvon Extra lasting нијанса Eternal flame јас го имам, на попуст ќе биде во К6, па може да си го земеш за проба.
Еве како изгледа новиот мат кармин од Голден Роуз http://rosee96.blogspot.mk/2016/03/golden-rose-longstay-liquid-lipstick.html
Како ги оштриш моливчинјата? Јас исто нарачав но се поголеми од машинката што ја имам (мислам на големата дупка ) сега се мислам дали да порачам од нет или тука да тражам друга.
Имаш тука во ДМ за поголеми моливчиња. Јас имам на Essence, а видов скоро и на Ebelin за некои 60ден. Мислам дека има и во Golden Rose па провери и таму.
Имам една таква, моливчињата од Golden Rose ги оштрам на неа но овие се поголеми и не влегуваат. Ке ги побарам овие што ми ги пиша, ке морам и моливчето да го понесам да видам. Сепак фала на одговорот.
Штом имаш тогаш можеш и со таа, не ти треба посебна за нив Малку се незгодни и имаат чудна форма затоа не очекувај дека целосно ќе влезат за да се наострат, туку почни со врвот па после ќе се прилагодат.
Да го продолжиме муабетот овде бидејќи темата е посоодветна. Во продавницата каде што бев, моментално го немаа 28 на Golden Rose. После долго мислење и цела исцртана дланка со кармини кои оставаат дамки го зедов 323 на Don Juan. Гледајќи слики од тоа како изгледа, не сакав да го земам бидејќи се собира на сувите делови од устата и изгледа како да е нанесен нерамномерно. Сепак, бојата пресуди Носејќи го еден час, забележав дека се насобра околу пукнатините (што усните природно ги имаат). А за горчливиот вкус и да не правиме муабет... Ако имате суви делови на усните, подобро да не ги имате во предвид оваа и на неа сличните нијанси од Don Juan. Благодарам на помошта marama Како што претпоставував, Don Juan имаат преубави нијанси но мораат да поработат на формулата.