Леле од кој каталог е ова? Баш ми требаше nude ко вториов исти, може да ми кажеш и која цена се? Фала ти однапред
Јас па кога ќе видам плавуша со црвен кармин..не ми изгледа баш убаво..Како и да е.Омилени бои ми се-црвената розовата и можеби праска боја.. Црвениот многу убаво стои на бринети. А што да правам јас со средна нијанса на кафена..таква ми е косата.. ??
Не знаев каде па овде ќе прашам. На мајка ми со улошките и дале кармин Carlo di Roma. Го ставив на рака а и го мириснав и не мириса лошо. Некои кажуваа дека не е убаво да се користи. Не е лоша нијансава. Да го фрлам или не?
Јас да ја прашам Мис дали ја пронајде оваа боја случајно? И мене ми прави голем мерак, а сите слични што сум ги нашла биле со некаков златен сјај, а не сакам така
Не сакам многу кармини, лабела и такви работи, ме нервира кога ми е улепена устата. Башка пола ќе го изедам. Меѓутоа сега си најдов од Max Factor Lipfinity карминче како фломастер (баш прашував за него во темава), сув е, баш како фломастер и си стои долго. Гледав да купам посветла нијанса ама кога дојдов дома приметив дека со повеќе слоја добивам темно црвена боја. И да, сфатив дека многу добро ми стои.
Денес ми го донесоа карминот од Орифлеим што си го порачав. Искрено се разочарав, на сликата во каталогот ми изгледаше светло црвеникава боја повеќе на портокалово удараше а на уста кога го ставам ми дава некој темна црвена боја што е далеку од она што јас го сакам
користам само црвен кармин преубаво ми стои . Инаку други бои на кармини не користам и не ставам ама црвени ОБОЖАВАМ!
јас не користам многу кармини повеке користам сјај ама кога ставам некогаш за преку ден ставам нежно розе и црвена за излегување навечер..
Спојлер (тој во средината) оддамна барав ваква боја на кармин и конечно денес најдов. ете го мојот нов кармин од Sephora - Mr.lover
Најновиот ми е портокалов. На сликата бр.67. Ги имам и бр.55 и 73 од овие црните, но некако многу темни ми изгледаат на сликата посебно 73, инаку нијансата му е многу поубава.
и јас најчесто сјај користам од колку кармин..некако поубаво мие со сајај... е кога веке пишам ај кажете некој убав кармин но не леплив, последно што го купив бесе леплив и плус тоа бојата ми е катастрофа