Јас најчесто користам кафеафкасти или крем нијанси најубаво ми стојат Црвен кармин ич не ми стои убаво, не би се осмелила таква да искочам од дома
Си направив совршен кармин Стопив во ѓезве и измешав две различни нијанси и ми испадна ТОП !! Само да се пофалам дека сум си пресреќна
Ставив одприлика две третини од кармин на Дебора Rossetto нијанса Atomic Red 09 и при крај ми беше околу третина или помалце од тоа во однос на првиот , Loreal 714 , првиот е мат а вториот со светки и ми дојде како нежно ептен ,ама ептен убаво ги истакнува усните . Јас бидејки сум ситничар за добри нијанси , и нонстоп барам по парфимерии , имам купено нешто слично, ама вакво нешто не сум нашла, ги надминав и козметичките куќи. А и од два кармина што ретко ги користев ми испадна Препреубав ми испадна
Имам еден многу сличен, на есенс е само има малку светки ама на уста не се познава многу Мислам дека имаше и малце потемна нијанса, не сум сигурна. еве го моето br.55 не можев да најдам слика на уста како стои ама многу е сличен на тој на твојата слика иначе не е скап, околу 150 ден е
Pure Colour Floral Lipstick од Oriflame (не можев да најдам слика со соодветната боја). Бојата е Pink Coral, изгледа вака: Спојлер На сликава изгледа потемна од таа што ја бараш, но кога ќе ја ставиш е многу слична. Плус и цената му е околу 150 денари, така да не губиш многу
Трендафилке, јас пак со Голден роуз 221 бројче, шеќерлија нијанса, иста како сликата, немам со што да сликам ккао стои, ама мене ми е тој хит цела пролет левиов Спојлер патем, не е толку црвен како што изгледа, баш е слатка и ептен блиска како на сликата
Нешто најблиску на оваа боја, со пристојна цена? Само не од Авон или Орифлјем ? На Голден Роуз карминиве кој е најсличен до оваа нијанса?
Flormar Supershine 521, 200 денари. Имаш и посвлетли/потемни нијанси, оди на штандот на Flormar и провери Заборавив да напоменам дека трае засекогаш, по 3-4 часа, а во меѓувреме јадев и пиев (и тоа од шише ).
Барам кармин со корална боја, ама да биде повпечатлива и појака, предлози некои..? Ама да биде поефтин, ете може од Голден Роуз тие имаат релативно ефтина козметика. Исто барам кармин со портокалова нијанса, ама не баш портокалова, туку некоја измеѓу боја, розе-портокалово, и така нежна да биде, не многу упадлива. За првиов сигурно ако побарам ќе најдам, ама како вториов баш и немам видено. Еве некои приближни нијанси на каков кармин мислам: Само побледо малку..
Можеш да видиш во Голден Роуз, јас имам слично карминче, нијанса е потемно, но, мислам дека би требало да имаат и ваква боја на кармин, сепак провери си, а и од Орифлејм имав земено, ама од одамна, незнам дали имаат сега, иста боја ко на сликава
Девојки ај ве молам пропарачајте ми мат кармин розев ама она јако розева со пристојна цена Еве нешто ваква боја, но само мат
Hа пазар види ги Mода кармините, по 70-80 денари се, ама озилно се многу мат кремави, јас имам и сум многу задоволна, ги има по пазариве, по парфимерии се поскапи секакви нијани има, јас си земав корална и бебе розево
Ваква боја имаш во Color Trend колекцијата од Авон мислам дека Amethys беше,а цената е околу 100 и нешто денари.За таа цена се ок,а и доста долготрајни се