NYX гледам имаат некои нови кармини , се викаат Wicked lippies и завршетокот им е металик , незнам дали ги има во Александар козметикс , ама еве може и на ибеј да се најдат. А ова погоре на сликата мене ми личи како над карминот да е додадено плус сенка , хајлајтер или нешто слично... http://www.ebay.com/itm/NYX-WICKED-...686211?hash=item3f6b82fd03:g:C3QAAOSwOVpXa-CU
@Fatalnata, @Ginger^ Во оваа апсолутна доминација на мат нијансите, богами тешко е да се најдат бисерни или светкави кармини Мене само на овие два ми текнува: Avon, Frozen Rose Avon, Twinkle Pink И двете нијанси се од колекцијата Ultra Colour и вообичаено се по 199 ден.
Некој што ги користел мат кармините на голден роуз,ме интересира дали ја сушат устата,траат подолго време?
Epa togash mozam da to odgovoram...imam 4 karmini od taa kolekcika 03,12,19,31 suvi se da,ama zatoa pred da go nanesam stavam eden sloj na labelo pa potoa karminot I top ispagja..kaj mene traat we dodeka ne gi izbrisham od usni ili ne jadam nesto..obichno potemnite nijasni se podolgotrajni...mal sovet ovie karmini baraat redoven piling na usnite za sovrshen izgled
Прегеска баш ги гледав бр.01 и 31 убава боичка беа, се мислев дали да земам или не само страв ми беше од тоа да ја сушат устата. Сепак фала ти на одговорот
Еве девојкава што го носи карминов е со мн. светла кожа , Голден роуз 06 од мат верзијата (тие со црвено капаче) се некаде околу 150 денари и овој исто од Голден роуз ти е одличен , а инаку исто така се 100% мат - број 09 , овие се нешто поскапи ако не се лажам но сигурно над 300 не се
Mace ja vcera kupiv vakva boja nesto e . Na gr e ama kako molivce karmin, ne tecen, a I mat e. Mn mi se dopagja. Maz mi mi rece ko so cokolado razmackana da si Mazi =.=
Кажви кукло бројче,кажви одма! Од оние моливцата дебелите на гр е така? Јас гледав,гледав не можев вакво чудо да навидам. Инаку маж ко маж мор! Намерно ти збора така за да не си полична од него!
Eve, za ova ti zborvam. 140 go kupiv. Kupi go I ne go slusaj ak ti zborvit nesto I tebe ko so cokolado si drn drn....
Доста поефтина варијанта на Голден розе мат течните кармини се исто мат течни на Малена. 95 денари им е цената ,јас сум воодушевена. По мат кармин, појака пигментација и подолготраен до сега не сум пробала. Ги немам пробано на Голден розе ама знам дека се 200 и нешто денари. На блогот баш денес пишував рецензија за нив http://mymakeupbagm.blogspot.mk/2016/09/malena-colorfast-lip-gloss.html