@Rose96 sakav da ti pisam lp ama nemoze neznam zosto na poslednata slika na instagram imas mnogu dobar crven karmin, se vljubiv moze marka i brojce? i dali znaete dali golden rose od linijata velvet matte imaat ubava, jaka crvena boja na karmin? potemna, ne svetla
Карминот е од Catrice Ultimate Stay 080 Passion Red и јас сум заљубена во нијансата а и во самата текстура на карминот прекрасен е. Ќе пишувам рецензија на блогот обавезно затоа што ептем се изненадив од квалитетот.
Може да ги најдеш во сите поголеми маркети каде продаваат и козметика.Јас лично ги земав од Жито маркет, а ги има и во оние локални парфимерии каде се продаваат козметички производи од различни брендови.
Вакви течни, и прекрасни се премногу пигментирани, долготрајни, не ги сушат усните и има прекрасни бои. Јас 5 имам до сега купено планирам и другите нијанси да си ги купам затоа што подобри мат кармини немам користено до сега.
Која цена се? Баш сум во потрага по добар кармин што подолго ќе ми трае (значи мат) за на работа додека сум, а утре таман одам до ГР и лакови да си купам.
245 ден а ако имаш клуб картичка од Голден Роуз околу 200 ден. Земи си прекрасни се особено 05 и 12 ми се омилени за сега есен, или пак види ја 11 е по секојдневна нијанса ако не сакаш многу впечатливи.
Супер, фала ти на препорака Носам и црвен кармин на работа, важно е да ми стои нијансата. Виолетови, циклама и кафеави тонови не ми стојат. Ќе ги запишам бројчињава па ќе ги проверам утре
Ги гледав баш вчера,барав нешто крем накај капучино боја..не многу кафена.. таа ми рече само 10 бои постоеле и баш таква немаше. Па ги гледав тие velvet матот околу 130 ден беа. само незнам какви се...сакам да не сушат усни
@Leo-nora , Velvet mat карминиве се исто мат , но не ги сушат усните , според мене тие течните на ГР повеќе ми ги сушат усните , но затоа секогаш пред да нанесам таков течен мат кармин нанесувам лабело 10-15 минути пред да нанесам кармин и немам никаков проблем потоа. Инаку да овие кармини течниве на ГР повеќе ми се допаѓаат од велвет мат , потрајни се , не се бришат така лесно како што вика Роуз96 боите се прекрасни и јас планирам и некои други да си земам , 05 , 01 ми се допаѓаат , а сега засега го имам бр. 10 (само малку се нервирам што ми ги прави жолти забите)
01 е пастелно розева многуу светла ако не ја мешаш со потемно моливче малку чудно изгледа. 05 пак е прекрасна нијанса
Да ја видов некако е пресветла , мене толку светли нијанси не ми стојат воопшто добро. Ама ако се помеша со некое др моливче сигурно ќе е подобро