@buba4e89 Би требало да е 53, го имам дома но не сум моментално во можност да го видам, до вечер ќе ти пишам точно кое бројче е. А зашо мор да неќеш течен, карминот му е стваааарно добар да знаеш Некако светло доаѓа молив и кармин во оваа нијанса со моливче бр.31 јас го комбинирам и баш ми е cute @Adi888 http://www.goldenrose.com.tr/en/product/210/lips-lip-pencil-matte-lipstick-crayon/1 Повели, отвори и кликај на боите од десна страна и ќе ти излезат бројчињата, ти најдобро си знаеш кои нијанси ти се засвиѓале мене некако сите слични ми делуваа па да не ти се мешам, да не ја утнам
Од сјајните, класични кармини, многу се убави нијансите а и структурата на Rimmel Kate Nudes кармините, 54 rock n roll nude, 54 my nude, 55 boho nude. Спојлер: rimmel 54 55 56 54 rock n roll nude 55 my nude 56 boho nude a од мат кармините, преубави ми се од golden rose течните 13 и 16. Спојлер: golden rose 13/16 Еве ја 13ката, а 16 е сосема малку потемна и покафеава Oд моливчиња имам само две nude, oд golden rose 503 и essence 11 in the nude, a и сите исти ми се гледаат Спојлер: моливи essence 11 in the nude golden rose 503
@LollySky ти благодарам. Од кармините ми се свиѓа нијансата на голден роуз од претпоследната слика, баш како што сакам, а моливот сакам да биде некој ептен во месо боја т.е. во иста боја со устата значи да се не познава како оцртано туку да делува повеќе како природно.
Ај предложете некој фин бордо класичен кармин, ама онаа богата бургунди нијанса. Ми се потрошија и Голден Роуз и Ревлон, а Аура течниот мат ми е премногу сув периодов и не ми се ризикува со него. Не мора да биде мат, ама нека не биде седефаст само. Мразам седеф-кармини.
Со темни ниjaнси малку сум скарана, не ми стоjaт баш, па не знам дали ке погодам на што мислиш, ама еве неколку предлози: ако ти одговараат течните кармини на голден роуз, новиот 15 Од Bourjois plum plum girl Oд Rimmel 128 Starry eyed
Благодарам многу, @LollySky. Овој од Голден Роуз е нешто најблиску до тоа што си имам замислено, инаку барам некоја ваква нијанса отприлика. Вакви ми се погодиле Ревлон чери (477), ама го нема кај нас и не можам да го набавам никако и другиот е Голден Роуз од оние старите кармини во црно пакување (70), ама тој ми е малку сув и не трае воопшто без фиксатор. Ако успеам да ископам некој малку потемен од овој 15-ка би било одлично.