Јас го имам истиот, мислам дека е тој 07 natural beauty од essence, црна опаковка. Го имав земено поодамна од дм. Ама малку е порозов во живо не е баш како на сликата, овој погоре бр 2 некако подобар ми изгледа...
@Elence93, третиот е Barely there а тој до него, тој до него, порозевиот, е Natural Beauty. Скоро сите кармини од сликата ги има кај нас, со исклучот на црниот
@YoungandBeautiful, не, не се мат, кремасти се ама немаат светки ниту пак некој изразен сјај (Есенс имаат посебна колекција сјајни кармини- sheer & shine). Цената им е 175 денари, трајноста им е солидна и според мене се едни од ретките кармини кои навистина не ја сушат усната. Тука можеш да ги зирнеш и останатите нијанси
Не знам дали го има некоја користено новиот течен кармин на Голден Роуз бр.13 , па барам иста таква нијанса само да не биде мат. Устава ми се упропасти од овој, дали дека е мат дали ради нешто друго..
Mat e ama od seventeen misam deka bese 3 ne gi susi ustata kako 13 . Stavi malku kokosovo maslo i sekjer i napravi piling na ustata od ladno ti e ne ti e od karminot
Провери ја нијансата 26 од колекцијата Long Lasting, мислам дека е многу слична со 03 Come naturally.
Иста ваква е од Голден роуз matte lipstick crayon (како молив кармин) број 22 или поскапа варијанта од буржоа velvet edition број 10
Ѕирни ги од Римел, линијата на Кејт Мос. Сигурна сум дека имаше ваква нијанса, мислам дека бројчето беше 107.
Ќе го видам во живо, вака ми делува на жар црвено, а ми треба нешто што не е толку впечатливо. Сепак благодарам