Да тоа му е името Melted Caramel.Ги има во католог ама малку се прескапи (479 денари) е сега имаат уште една линија The One Stylist 5 in 1 а овој е од The One Stylist 5 in 1 Creme.Taa линија е на намаление и е 199 денари.Сличен на тој што ти го пратив е Beige Collection од The One Stylist 5 in 1.E сега не знам каква е формулата,ниту бојата во живо ама кармините од The One воопшто се покажале добри.Па ако сакаш пробај го овој од другата линија или почекај следниот каталог во април таму се 249 денари
Не се кармини, дебели моливчиња се. Имам две уште од поодамна, на попуст ги земав околу 70 денари. Имаат одлична пигментација, меки се и кремасти, ама не се доволно долготрајни како што може кармин да биде. Сепак за тие пари се и повеќе од одлични.
Можеш од течните на Голден Роуз 13 или 16 да ги пробаш, тие се мат. Од Римел Кејт златно розево пакување 54,55 и 56,класични кармини се, а од црните на Римел Кејт 08 види го. Ако сакаш лесен кармин, како сјај, од Голден Роуз sheer shine stylo 05 ☺
@blueeparadise Мене омилен ми е од Авон Marvelous Mocha од мат колeкцијата, мат а сепак кремаст и траен. А во последно време и моливчето од Impala 214 многу ми се допаѓа. Бојата не е како на сликава, посветла е и поладна.
@naturally @koritsaki Ви благодарам многу. За кафениот кармин, јас дури сега ги приметувам овие во Авон, Marvelous Mocha, Smooth Mocha и Cappuccino ми се омилени нијанси. А за сивиот, барам некоја позагасита мат сива нијанса, не знам ни сама да го објаснам.
@blueeparadise за кафеав кармин можеш да видиш во дм, од линијата на Алверде се вика Chai Latte број 30.