Victoria Silk Touch течен мат кармин од Џамбо во нијанса 02 за неверојатни 89 денари! Многу фин, долготраен и екстра лесен на усните. Исто и Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick во нијанса 10, цената е 250 денари.
Јас го купив пред скоро година, кога беше неговото големо „откритие“ на форумов Провери во Верото во ГТЦ, и таму има козметика од Victoria и мислам дека го имам видено.
Јас го имам на есенс longlasting lipstick 07 natural beauty и како што правам споредба со оваа слика нијансата е иста. Многу сум задоволна од трајноста, кога сакам по природен изглед ставам само од карминот и нијансата е баш како природната боја на усните, само што им дава боја, малку розевникава природна. Кога си ја оцртувам устата со кафеаво моливче (малена 202) се добива друга боја (малку појака) и многу ми се допаѓа како стои а и имам добиено многу комплименти за нијансата. Цената не знам колку точно ама околу + - 200.
Golden Rose velvet matte 02 или 14 Види ги двата се слични, скоро исти како овој . 120-150 денари се . @Bay Мат се овие на есенс?
https://xn--schnppchenschloss-tqb.c...b-7473-45c8-bf50-e4826387a401/Products/LN0001 Јас си купив ваков од Космото и си го викал ала-Дефне-Изнајмена љувов.
Двете нијанси се на Deborah milano fluid velvet lipstick и неможам да најдам на нет. Некој нивен dupe па би ве замолила ако знаете слични нијаси на истиве од др.фирма..