Боја на кармин

Дискусија во 'Лице' започната од mackice, 10 септември 2010.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    ^ Имам јас ваква нијанса кармин, поточно на мајка ми е од Авон и е земен. ;)

2. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас сум многу незадоволна од Revlon lip butter (065 Creamsicle) кога отидов да го купам,го пробав над балсам,бојата супер,и си го земав :)
    По неколку дена го ставам на усна,без балсам,и кога го ставив ми се познаваше во секоја линија на устата и ми правеше лушпи на усната како да не сум и направила пилинг 2 недели,другите денови пак пробав пак така изгледа на усна,значи само тој кармин ми прави лушпи на усна,пробав со балсам со се,и пак така изгледа,не знам зашто толку се познати и толку ги фалат :^)

Cега ми е мака така што ми стои а со секое ставање се нервирам што така ми изгледа на усна ;(

3. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
  4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Eте заборавив да го пофалам карминот од Aвон,го имам подолго време и го имав подзаборавено,и сега го најдов и има прекрасна нјуд нијанса,за тие што барате,како 2 во 1,кармин и сјај :)
    Eдвај најдов слика на нет,нијансата се вика Perfect Nude,еден од најдобрите кармини што ги имам е,подобар и од Mac и Dior :wasntme: :rofl:

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ту, а толку ги меркав овие и читав пофалби за нив на нет :worried: Нијансата е супер, многу ми се свиѓа, ама стварно се собира во секоја пукнатина, ептен се познава на сликата. Баш се зачудив, имам јас еден мат кармин на Ревлон, нијанса nude attitude 001 и иако е сув (мат) не се собира на уста, убав е многу и така си имав створено генерално мислење дека производите на Ревлон се сите убави :|

Инаку во мојот пост погоре пишав за кармините на Golden Rose, кај се ЕКСТРЕМНО посветли на уста него вака кога ќе ги отвориш, плус и исто вака се собираат :^) Незадоволна сум од нив комплетно. Сите ги испофалија, и за таа цена можеби се ОК, ама за мене не. Мене ми се допаѓаат кармините на Artdeco (од оние поскапите) и на Rimmel и Flormar (од поевтиниве). Сега последен си го земав овој на Artdecco и иако е кремаст, нит се собира во линиите на устата, нит ништо. Прекрасен е, а нијансата му е некоја розеникаво-виолетова (не знам зошто вака темно изгледа на сликава, посветол е), убаво изгледа на уста и ги прави забите да изгледаат побели, што е огромен плус ;)

Прикачени фајлови:

• damask_rose.jpg
      damask_rose.jpg
      Големина на фајлот:
      9,5 KB
      Прегледи:
      444
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Eпа девојки, јас да се пофалам дека си ја најдов посакуваната nude нијанса. :$
    Го купив карминот на Есенс, истата нијанса како од сликата - 52 in the nude и замислете, ми се погодил баш онака на среќа. :D
    Заборничава сум в крај и ја бев заборавила точната бројка, па запнав 55-ка, та 55-ка и среќа што ја немаше нијансата, инаку ќе утнев. :D
    И чисто на среќа си ја грабнав 52-ката и по пат си смислував утехи, вака така, па дури кога дојдов дома и прочитав in the nude одоздола, ми светна дека сепак не сум погрешила. :D
    Карминот е прекрасен, нијансата такуѓер, убаво ми „легна“ и сепак не е од оние nude нијанси кои дават впечаток ко „без уста“, што ми е посебно важно бидејќи сум така побеличка.
    И да - мириса на карамела. :mm:
    Штета што сликата не го доловува вистинскиот ефект, во живо бојата е баш light caramel, ама како и да е, ми се допаѓа тоа што е така неприметна и ќе ја биде за секаде. :P
    П.С: Ако сите кармини на Есенс се со таков сладок и карактеристичен мирис за секоја боја, посакувам да ги имам сите - скромно, as always. :devil: :D

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    оваа сезона ке сум на НУДЕ... :P

8. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    oд авон мат светол кармин pink sanrajse има кремасто розева нијанса мене ми е совршен :*

9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Bчера земав кармин на Mac,собрав парички и земав,многу сакав да поседувам еден,зашто долго траат и имаат убави нијанси,ја земав оваа нијанса,светло црвена е,како боја на јагода,не е нападна боја,убаво ми стои,и долго трае,денес цел ден ми стоеше,јадев,пиев,се бањав :rofl: :D
    И убаво мириса,ги паметите оние зелени кармини што пуштаа црвено и стоеа со денови :D E на тие кармини ме потсетува во мирисот,и не е сув како некои други,некако кремасто се чуствува на усна :wasntme:

Eве го

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Јас ќе му дадам шанса на овој на Гош, многу ми се допаѓа боичката.
    Velvet Touch Lipstick - # 63 Sunset

Се надевам дека ќе се погоди одлично како црвениот 60 Lambada,
    многу подобар за разлика од 134 Darling. :(

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Трендафилке, имам слична нијанса на овој, прво помислив дека е истиот, ама мојот е 146 cappuccino.
    Не ми стојат вакви голи бои и не ја користам никогаш сама по себе, но нема подобар кармин за мешање.
    На пример, прво си ставам од 127 Mulberry или 66 Bourgogne (вториов е предобар и сам, но некогаш го сакам понежен) и потоа од ова нудево, па ефектот ми е супер. Е сега, различен е карминот и можеби текстурата нема да му одговара со другите ако е водест и лигав, но пробај да го комбинираш можеби ќе му најдеш каква-таква намена.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Сите бои ке ти стојат убаво ако ја избереш нијансата на карминот соодветно со твојата боја на уста а тоа е деве нијанси потемна......

13. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    кармин само црвен друга бој ане ми стои :)

На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Конечно си ја најдов најубавата нуд нијанса.
    Преубава интензивна боја,и не ги оцртува линиите и вдлабнатините на усните што е најважно :!:
    Avon - Latte Cream (Ultra colour) :inlove:

Го земав и на Essence карминчето In the Nude.
    Боичката е океј,малку како побледо да остава ама добро е за преку ден.
    Едино што се разочарав е што ми ги оцртува сите линии на устата :(
    Незнам зошто,пробав прво и лабело да ставам па карминчево и пак истото..

Е дали дека периодов ми е прилично испукана устата незнам може и до тоа да ми е..Ама еве во споредба со ова од Авон - не ми прави така :(
    Дали на некој вака исто му се случува со карминиве на есенс? А таман сакав и уште да си приземам од нив нијансите им се преубави и живо ефтино за карминче! :doh:

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Мене на почеток ми беше одличен карминот, значи не се издвојуваше низ линиите на устата, ама не негирам дека може да биде до карминот.
    Моментално ми е малце сува, синоќа ставив и ужас беше, баш како што опиша ти. :puke:
    Се надевам не е до карминот, до мене е. :devil:
    Ај нека нè просветли уште некоја, ептен се разочарав кога те прочитав и тебе. :doh:

Море, јас ќе си земам и корален, па ќе споредам и ќе кажам импресии.
    Па, што биде, нека биде - мојата желба за убаво карминче е поголема од можните последици на незадоволство. :D

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    :inlove: :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Jaс си ги користам кармините на голден рос
    Ги имам следниве нијанси

Прикачени фајлови:

18. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Само што сакав да пишам дека имам ист ваков кармин, добро е не сум луда само јас :D
    е вака сега ист ист ист како на сликава прва има на MANHATTAN 33N X-TREME LAST AND SHINE. Црна е опаковката јас го купив под железничка во зегин :) преубав е

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Девојки сакам ваков кармин! :) Знаете кој е најсличен до оваа боја?

20. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Ги има ли овие кармини кај нас? Rouge Caresse L'Oreal