Vakva nijansa na karmin nesto kako temno crvenkasto-lila kade mozam da najdam? I ako znaete ili ste koristele pisete i brojce. Fala
Golden Rose течниот кармин 14. Го комбинирам со моливчето за усни Dream Lips 505, не е истата нијанса но ми врши работа.
Не знам точно како се викаат ама на штандот на Хемел има течни кармини околу 250 денари се и се преубави, не оставаат траги. Имам црвен и месо боја и двата не остават траги.
Течните мат на Golden Rose. Околу 200 денари се поголемите, а 95 малите. Има многу убави нијанси, а и самата текстура е супер, не ги суши усните, трае, убаво мириса.
@marama @Luminary Страв ми е со течните кармини дека ќе ми ги сушат усните и не ми се привлечни мене, не па на другиот Али ајде ќе им дадам шанса на малите.
GR мене не ми се kiss-proof. Aura ми се супер, конкретно нијансите 601, 624, 623 и 626. Овие ги користам најчесто и никогаш не се пресликале, ниту пак се избришале. И не даваат таков сув изглед на усните како мат кармините на ГР.
Да го провериш Golden Rose velvet matte 38, мислам дека е најсличен. @Mishela дали јас некни зедов некој расипан кармин од DM не знам, ама не сум ич воодушевена од Aura 626 Mistress - толку е непигментиран, што буквално ми требаа 6 слоја за да нанесам макар малку боја на устата, па и тогаш не изгледаше добро. Дали е таква формулата, или сепак нешто не е во ред?
Помини ја целата уста со моливче во слична боја, па нанеси од карминот. Ретка е формулата кај овој и кај уште еден кармин, другите темни нијанси кои ги имам се во ред.
Девојки еве може ова ќе ви се најде. Golden Rose Liquid Matte нијансите. Јас обавезно ќе си се подновам.
Кога сме кај течните кармини на Голден Роуз и Аура , пигментираноста на ГР е врв , со едно нанесување се добива посакуваната нијанса, додека на Аура тие потемните нијанси - јас ја имам 616 и 625, им треба барем 3 слоеви сигурно. Во ист "кош" ги ставам и течните кармини на Сефора , пигментираноста е одлична како ГР ама некако ја сушат устата мн ако поготово не се стави одоздола лабело помрсно. На Аура завршетокот е баш сатин , ми се допаѓа од било кој друг кармин. А и кога се брише од устата повторно во прeдност го ставам на Аура зашто баш ненаметливо се брише него ли овие другите два
Мат карминчињата на bh cosmetics ми се најдобри до сега . Највеќе имам од гр но во последно време многу ми сметаше тоа што се правеа крутки ,тешко го осеќав карминот на уста и премногу ја сушат устата. Вчера ги тестирав карминчињата на bh cosmetics и сум презадоволна најпрво се изненадив од трајноста ,крутки нема , финишот е баш сатин , иако се мат не ја сушат уста како на гр , многу се пигментирани. Кога ги нарачав имаше понуда 1 +1 гратис криво ми е што не нарачав повеќе.
Да ми препорачате некој убав металик мат кармин? Како ова на сликата слична нијанса, или малку потемно Едит: Некни ги гледав во DM новите металик кармини на Catrice, дали некој ги пробал и како сте задоволни?