Јас сум презадоволна од сјаевите на Аура. За секој ден се прекрасни. Ги имам 508 и 510. Првиот е розе, вториот е карамел нијанса. Не се многу пигментирани, па затоа нанесувам моливче одоздола и додавам тенок слој од сјајот. Не ми се лепливи и тешки, многу ми се допаѓаат. Особено убава комбинација (каква што и бараш) ми се моливот од Импала 214 и Аура 510.
Девојки, да ми препорачате добар и не екстремно скап dupe на Lime Crime Bloodmoon? Само не Golden Rose liquid matte 15 или Aura 626 Mistress бидејќи нив ги имам, тие се темни но со воглавно виолетов подтон, а јас барам баш вака богата бордо боја со чисто црвен подтон. Еве како изгледа Lime Crime Bloodmoon:
Дали ги има кај нас мат течните кармини на MUR што одат заедно со молив? И ако да која цена се? Нешто како имитација на Кајли Џенер сетовите се.
Ми треба ваков мат кармин никаде не можам да најдам. Дали може некој да ми предложи, да биде до кај 500ден?
Golden Rose Longstay, 26 број? 250 денари големо пакување, мало пакување околу 90/100 денари Види го на линкот. http://kozmegunluk.blogspot.mk/2017/05/golden-rose-longstay-liquid-matte.html Ми делува сличен.
Бев пред некој ден во Golden Rose и побарав, продавачката ми даде еден ми рече што бил најкафеав, и тој удира на кафеаво меѓутоа не е тоа што сакам. А може и го немале овој, ќе поминам пак деновиве и ке прашам фала многу
Нешто како овој Teddy? Или Beauty mark? само цената незнам колку им е ма да над 500-600 ден да се не верувам , прашај баш во А.козметикс
Моја другарка има земано на Мак , и ги споредував со моите оригиналот , врска нема ни квалитетот , ни опаковката , ни бојата.. имаме пишувано мн пати на форумов , не би ти препорачала да купуваш неоригинал кармини , убави бои можеш да најдеш и од поевтините марки. Тие копии се полни со разни отровни состојки , не се дерматолошки тестирани итн. А кармини на NYX имаш и во Македонија и не се скапи
Да претпоставувам дека не се исти со оргиналот.Но мене ми се за декорација...Па не ми исплаќа да ставам кармин по 300 400 денари Тоа е работава.Ќе ги ставам врз украсен подарок па пак да се солидни.Инаку нормално дека знае личноста дека не сум и купила 10 оригинални кармини од по 1000 денари.Туку онака за декорација и пак да се солидни за користење.Е да ставам па на пример ингрид или од тие по обичните марки нема да изглеа убаво штознам