@AliciaSilver Ако купуваш HUDA од Шатци, пример, да ти нагласам дека не купуваш Худа туку некоја кинеска копија, истото важи за кармините на Кајли. Провери оргиналот колку чини, па види колку е карминот кој ти сакаш да го купиш на некоја тезга. Подобро купи од Голден Роуз, Аура или од Авон најновите Mark, барем да знаеш што купуваш.
Golden Rose matte crayon 18; Golden Rose velvet matte lipstick 27. За карминов 27 на сликава ми се гледа иста боја, а моливчето 18 го имам и баш е ваква бојата
Тоа е козметика која не ја увезуваат кај нас (Jeffree Star). Мислам дека може да се најде слична нијанса од Голден Роуз. Мене многу ме потсеќа на течниот мат кармин од Аура (601 My Beloved). На моите усни изгледа исто како овој од сликата.
Go imam ama ne mi e ist baram takba boja nude ama nikade ne mozam da najdam 13g. Rose ja imam ama ne e takva kakva baram
Jeffree Star се продаваат онлајн, само што еден кармин е $18 и плус се плаќа достава. Има некои производи и на Beauty Bay, тука доставата е поевтина и бесплатна над €17.
Предлог за кармин што трае да има мрсна текстура да не ми ги суши усните. капучино или слична боја-кремаво-кафенкасто нешто?