@koritsaki трајни ли се овие на ГР? Прв пат ги гледам, веќе се презаситив од мат кармини сакам да сменам..
Да, ги имам баш истите овие од сликата - 04 и 05. Едниот розевкаст, другиот карамел нијанса. Многу се убави кармините - имаат свиленкаста формула, но не се многу пигментирани. Посебно не моиве нијанси, баш се светли и нежни. На усните како за чудо убаво се познаваат, но без моливче одоздола траат дури не речеш „кекс“. Многу лесно се бришат, ама затоа со молив изгледаат преубаво. Трајноста останува иста, без разлика дали се нанесени со база, молив и сл. Си се брише, бледнее слојот на карминот по кратко време. Толку ми се фини нијансите и многу се презаситив со мат-кармините, па овие ептен ги сакам, без разлика на овој недостаток.
Ова е мешавина на кафено и крем, омбре. Кафено ако сакаш од trend it up 480 matte ќе го бараш. А крем можеш malena 121 од течните мат.
Која цена се одприлика? И уште едно прашање за борда боја на кармн мат да не знаеш каде можам да најдам?
За trend it up не знам затоа што не го зедов од тука. А на малена се 100-120 денари најмногу. За бордо боја на nyx течните мат Трансилванија. Еве слика доле, не се сеќавам колку беа.
Јас за бордо би ти ги препорачала на Golden Rose- crayons, јас ја имам 05 нијансата, ептен ми се допаѓа. Имаш и други многу убави бордо нијанси и се баш супер пигментирани.
Е баш ваква боја барав, фала ти. Го има по парфимериите таму можам да го најдам така? Фалаа ти ама барам јас кармин зашто имам еден куп само моливчиња, креончиња.
Ова не се мали моливчиња, туку подебели моливи-кармини. Истите нијанси на моливите ги имаш во форма на нормален кармин- velvet matte. Јас ја имам 23 бордо, мене ми е супер нијансата провери си го и тој, околу 140ден мислам се.
Девојки што да направам за карминот да ми остане подолго на усните? Ај матот стои, ама овие сјајниве послабо
Од We n Wild нијанси Noodie Patootie или Rebel Rose. Од Aura нијанси 601 My Beloved или 602 Ring A Bell или 624 Last Goodbye.
Се сложувам со @MagsDestiny за Аура, не ја сушат устата. Друга членка ги пофали од Алверде мат кармините како молив што се. Јас лично освен од Аура задоволна сум и од MeNow Kissproof моливите кармини ама не знам дали ги има кај нас, јас ги нарачав од Али Експрес.