Stavite labelo pred da stavite mat karmin ili koga nemate karmin k9ga ste doma i togas nema da vi gi susi golden rose
Vidi impala mene mi se najtrajni Koj baravte nude vidite vo cosmo seventeen matte 01 mnogu ubava nijansa ama 395den e izgleda nemav pari da si ja kupam a mnogu mi se dopagja bojaya
Девојчиња Аура имаат некоја убава nude нијанса од течните кармини? Или било кој до крај 250 денари само да не е Голден Роуз. Не можам да си погодам, последно го зедов 624 Last goodbye на Аура, ми се допаѓа ама не е тоа што го барам. Предлог некој? Вака нешто. Може и сјаен да е, не мора да е мат, само да не мава на розево.
Само 601 (My Beloved) е баш беж нијанса од сите течни кармини на Аура. Не е лош, но е доста светол. Јас го користам со потемен кафеав молив одоздола и убав ми е.
Пигментиран ли е? Со неколку од течните на Аура имам проблем со пигментацијата, треба неколку слоеви да нанесеш за да не се познаваат како линии.
Никогаш не носам течен кармин самостојно, прво поминувам преку целата уста со молив, па не се ни познава дали е "фаличен" или не. Блед е, веројатно ќе се познаваат линии ама пробај тестер прво.
Ваква боја на кармин но долготраен..Никако не ми траат пробав и гр и малена и едни други но повеке од 1 час не ми стојат..
Препорака за добар мат кармин во стик ? Да не биде течен,бидејќи се обидувам да ги избегнувам многу ми ја сушат устата.. Да не бидат Golden rose velvet matte бидејќи се многу сјајни за мене иако пишува мат.Ми треба мат мат но во стик т.е обичен кармин
Malku e off topic ama kade mozham da si kupam chist sjaj za usni ama da ne chuvstvuvam kako lepak da imam na usnite? Do sega site shto sum gi probala mnogu bile teski I losho izgledale. Do 150 denari.