Здраво ми треба ваков кармин, ама никако да ја погодам бојава. Ко будала идам и пробувам и на крај кој знае што е ова што го носам дома. Никако не можам да ја погодам бојава. Последниот пат по грешка од рафтот во ДМ наместо тој што го гледав мат сум земала и веќе се откажувам. Стварно ми треба помош за бојава. (Знам дека на секоја уста е различно, ама јас уште црвен што не сум купила по грешка. )
Го имав купено од ДМ пред некое време, можда ке ти се бендиса. https://i.pinimg.com/564x/2a/ba/ac/2abaaca1a2d684240573f7acd780991a--rimmel-lipstick-lipsticks.jpg
@Antebellum На Есенс имам ваков , само мислам дека не е толку пигментиран како на сликава. Проблемот е што го нема повеќе, исто како и некои други линии на Есенс. Се работи за 10 Glamour Queen. Делува многу светкаво на сликава, и проѕирно , но со моливче одоздола, дава ефект како на твојата слика. Имаше и потеме од овој, ако не се лажам. Јас сега барам корална нијанса, каква што користев од Есенс, исто. И нормално ги нема. Не знам дали во пролетните ќе донесат, али лани ми се чинеше ги немаше кога ги барав. Ако сретнете вакво нешто,да не е толку мат ама не и пресјајно, обавестете ме А од истава колекција имаше и вака.
Како што сфатив, не сакаш да е мат, така? Мене не-мат кармин чија боја на уста ми изгледа скроз исто како на сликава ми е од класичните во црна паковка Golden Rose, број 104, па можеш да пробаш тебе како ќе ти стои
@Ginger^, ааааах мојот непрежален Coral Calling Барем да кажеа дека ќе ги повлекуваат, да си купев уште еден со време Ако не ти е проблем каталошко купување, ѕирни го Peach Flatters од Авон.
Ете ја сликата кај што пишува кој кармин е, последниов на сликата. Ама кај нејзе не ми изгледа баш ист така да може и да не ти се свиѓа истиот кармин.
Девојки препорачајте ми кармин со некоја нежно розева, накај лилаво боја. Не можам слика баш да најдам. Не сакам дреч, за слика на табло ми треба па некоја понежно, понеутрална да е.
Од Голден роус velvet matte 02 бројче http://www.goldenrose.com.tr/en/product/166/lips-lipstick-velvet-matte-lipstick/2
Oд Don Juan кармините има ваква корална боја, и мат и сјајна верзија. Ги има на штандовите на Хемел козметика. Цената не верувам да им е над 200 денари.
Во Веро Џамбо помеѓу лифтовите, во Сити Мол пред Зегин и во Капитол пред аптеката. Броевите се 600 сјајниот, watershine линијата, а матот е број 308. Спојлер Пробав да ви ги покажам ама светлото е лошо, лево е матот а десно сјајниот. Сепак е најубаво да ги видите во живо
Не е лош овој 906 Blush Vertigo од новата колекција течни мат кармини на Аура. На прв поглед многу личи со нијансата од моливот на Есенс, satin mauve. Добра замена е за оваа нијанса, иако минимално потемна, со малку потопол подтон. На светло е друго, слика и не е баш релевантен извор. Во еден тенок слој кај мене на уста, речиси и да нема разлика со моливот, во две нијанси е веќе потемен. Составот малку страшен, формулата средно-жалосна. Не се воопшто подобрени во однос на трајноста, дури би рекла дека Absolute matte се потрајни од овие. Поработиле само на пигментацијата. Некои нијанси од Absolute matte колекцијата не се воопшто пигментирани, а од овие немаше нијанса која остава слаба трага, сите беа навистина убави. Ама како маслени се (па и како не би биле, ги „зачиниле“ со парафинче), џабе што се сушат во мат. Пак се топат од уста и воопшто не вредат за 340 денари! Сакав да земам и некоја беж нијанса, ама среќна сум што не си фрлив уште три стотки во воздух. Штета, имаат убави бои.