Ovie sjajevi se super ja imam ova mauve nijansa i predobra e nit se lepi nit se sobira stoi na usta ne mrda,gledam ima i nud nijansa.
И мене многу ми се допаѓа Марк сјајот за усни од Авон. Има безбоен, nude, нежна розе и потемна топла виолетова нијанса (во описот стои означена како mauve). Jас го имам најтемниот и одличен е. Не се собира, не е леплив и тежок на усните и како за сјај, па и не е лош во однос на трајноста. Најбитно ми беше да не изгледа како масло на усните, за среќа не е таков. Ти ги препорачувам сјаевите ако не си ги пробала. Исто се согласувам со @resenska и за Absolute Shine на Аура. Ја имам нијансата Dollface (бисерно-розева) и една што во називот имаше Caramell мислам. Таа е баш карамела-беж нијанса, мислам ќе ти се допадне.
Kade bi mozela da najdam vakov karmin pritoa da e tecen mat ? Vi blagodaram Golden rose tecen mat br. 16 Ako vekje nemozes nikako da ja najdes bojava iskombiniraj molivce aura 49 ili bilo koja rose-nude boja i nekoe sjace jas bi ti preporacala mark sjaj od avon ili od essence sjaevite za usta
Pa vo Mark sjaevite na Avon nema ponuda na nekoja crvena boja, dzirni go katalogcheto na net Inaku neznam shto bi ti preporacala, malku e teshko da najdes ubav pigmentiran crven sjaj, najpametno bi bilo da stavish karmin pa nad nego prozirno sjajce Ili vidi sjajcinja na Golden rose, ne sum sigurna no mislam deka imaat golem izbor na boi. Pozdrav
Не мислев на 3Д испакнувачкиот сјај за усни Mark за кој се дискутираше погоре, туку на сјајниот течен кармин Mark. Од него има три црвени нијанси - RedHead, Lacquered Up и Work It, па прашував за искуство со нив. Ќе проверам и во Golden Rose, на нив не ми текна.
Го има секаде каде што има козметика од Maybelline. Моментално оваа колекција е на акција во Космо, околу 360 денари.
Минатата недела беа на попуст во ДМ, пак тука некаде по слична цена и тогаш купив еден. Нијансата е Lover, некоја dusty-mauve отприлика. Не е лош, мене многу повеќе ми се допаѓаат од новите на Аура. Апликаторот ми е поубав и формулата повеќе ми се допаѓа зашто не се собира во борите по х време. Сепак не знам, слушав многу негативни коментари за овие кармини, а мене мојов ми е супер.