Јас ги користам на Revlon и L'Oréal задоволна сум особено од новите на Revlon ultra HD lipcolor mat ( буквално цел ден траат)
Единствен сличен кај нас (а да не порачуваш онлајн) е Essence Metal Shock Lip Paint во нијансата 06 Poison Ivy, но е металик. Спојлер
Во новиот каталог на Авон има 3 нијанси на кармини кои даваат ваков металик изглед, се нанесува над друг кармин.
Од Аура постарите течни мат кармини (601 My Beloved), најсветлата нијанса е таква. Но, малку е поретка формулата, па можеби ќе ти требаат два слоја. Има и од новите Аура Ултимејт ваква нијанса, меѓутоа имам само виолетова од таа линија, па конкретна нијанса не можам да издвојам. Повеќето се nude, најдобро е да ги погледнеш и ти.
Aj predozete mi nekoj sjaj za usta da ne e mnogu lepliv za ovie letni denovi nekoj pokvaliteten i nekoja ubava nezna nijansa
На малена мене ми се свигаат а цените се мн ниски пробај по 120-130 ден се Од авон тие што се мат си земи препорачувам ги на сите до 200 ден се
Kako ste zadovolni od ovie na malena tecnite karmini.. dali traat, dali ja sushat ustata. Gi vidov vo market inase ubava paleta na boicki i dobra cena, pa iskustva??
Ubavi nijansi imaat i ubavo stojat na usnite Mene mn mi beshe kako suva ustata dodeka go imav naneseno se osekjav kako da nemozham da ja otvoram voopshto Inaku trajni se
Трајни се, али ја сушат устата и дури и да не чувствуваш, таа изгледа суво. Али сепак, за 100 ден. пробај си, ќе ти се најде сигурно.