Od debora karminite kako ste zadovolni? I predlog za karmin kapucino boja.. samo da ne e tecen so cetkicka kako na aura primer malena i sl. Zas mi ja susat ustata... i nekoj do kaj 300 den max.. pozz
Za nijansa mozebi posvetla od ovaa,bar mene taka mi se cini.. sestra mi go kupila od dm ma she na kasa bile po 99 denari... mozebi ima i potemna.
Земав мостра од "Au naturale" на Авон и сум презадоволна како ми стои, но имам проблем со мат кармините, премногу ми ја сушат устата. Предлог кармин иста нијанса, да не е мат и не мора да биде на Авон? Фала Еве ја бојата:
земи мат течен кармин на авон. Ја има истата нијанса. Не ги суши усните имаш чуство како кремаст кармин да си ставила
@Rose96 бидејки сликава е твоја од твојот блог би те замолила да ми кажеш кој е овој кармин дали е од гр мат кармините и која нијанса ?
Знаеш дека го имам истиот ама мене мнооогу посветло ми стои побледо некако и барам некој среден ни светол ни темен...
Ставај си потемно моливче на краевите, јас некогаш користам темна ладна кафена нијанса, некогаш темно лилаво, таква е нијансата што се комбинира.
https://www.dm.de/trend-it-up-lippenstift-ultra-matte-lipstick-480-p4010355255952.html Јас го имам преубава боја е.
Дa ми препoрaчaте сјaј или кaрмин сo бoјa нa прирoдни усни. Сите штo гледaв или се премнoгу рoзеви или кaфени.
Моја препорака на Bourjois течен мат.До сега имам пробано многу но овој е одличен,долго трае и не ја суши устата. Спојлер